Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu için bir video hazırlattı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, korona virüs tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29. Kabine toplantısının ardından bir açıklama yaptı. Açıklamalarının bir bölümünde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li belediyelerden bahsetti…
“YALANLAR SİLSİLESİ DEVAM EDİYOR”
“CHP’nin başını çektiği bu muhalefet anlayışı hep uzlaşma yerine çatışmayı birlik ve beraberlik yerine bölücülüğü, müsamaha yerine kin ve nefreti körüklemeyi esas almıştır” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Son dönemde belediyelerin yardımlarını engellediğimiz yalanında ısrarında. İletişim başkanımızın ev ve aile mahremiyetine yönelik fütursuz saldırının da gerisinde işte bu hastalıklı zihniyet vardır. İletişim başkanımızın görevi gereği istediği yerde ikamet etme hakkı vardır. Kendisi ailesiyle birlikte İstanbul’un eski bir semtindeki 45 metrekare taban oturumu olan mütevazi bir evde yaşamayı seçmiştir. Hukuken evini kendi arsası içinde büyütme imkanı olduğu halde bunu da yapmamıştır. Evinin ve bahçesinin hemen yanında bulunan tüm mahallenin de bizar olduğu 200 küsur metrekarelik mezbelelik bir alanı ise Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiralayarak bakımını üstlenmiştir. Bu taktir edilmesi gereken çaba il ve ilçe başkanından medyasına kadar CHP zihniyeti tarafından topyekun bir iftira kampanyasına dönüştürülmeye çalışılmıştır. Bu zihniyetin arkadaşımıza ve ailesine karşı sürdürdüğüm çirkin saldırıdaki tutarsızlıklar siyasi kokuşmuşluğun en bariz örneğidir. Bu zat Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün söz konusu mezbelelik arazinin tamamen usullere uygun kira ihalesi konusunda da fütursuzca yalan söylüyor. Belediyelerin yardımlarıyla ilgili meselede de biz valiliklerle koordinasyon ve planlama yapılması gerektiğini söylerken onlar işi bambaşka yerlere götürmeye çalışıyorlar. Yardım paketlerinin içine Alevi Bektaşi kardeşlerimiz İslam dışı gösteren kanun dışı eylemleri öven kitaplar koymak suretiyle kirli yüzlerini sinsi niyetlerini bir kez daha göstermeyi de ihmal etmediler. Çok açık net dağıttıkları kitapçıklarla Aleviliği din olarak takdim eden bu anlayışı özellikle milletimin huzurunda kınıyorum. Fuar alanını ve içindeki stant malzemelerini sahra hastanesi diye anlatan bu zihniyetin her şey gibi bu konudaki hassasiyetinin de sahte ve içi boş olması şaşırtıcı değil. Görüldüğü gibi yalanlar silsilesi devam ediyor. Bir taraftan talimat vermedim diyor, ilçe başkanı da aldığı talimat gereği oraya gittiğini ve fotoğraf çektiğini söylüyor” şeklinde konuştu.
“Adana’da cumhurbaşkanlığının dev hastane yapmadığından bahsediyor. Adana’da hastane falan söz konuş değil ki” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adana’da fuar merkezini Belediye başkanı gelmiş oradaki stantları panellerle bölmek suretiyle ortaya hastaneye çıkardım diye girişine de sahra hastanesi diye bir yazı yerleştiriyorlar ama tabi yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Hemen yanında da kongre merkezi yazıyor. Böyle bir durum var. Adana şu an zaten hastane yatak kapasitesi itibariyle doygun şehirlerimizden bir tanesi. Sahra hastanesi dediler. Gidip dedin bakın orada öyle bir şey var mı? Her şey yalan. Başakşehir Şehir Hastanesinin 2. Etabını 20 Mayıs’ta açıyoruz. Metro yapımı ile ilgili talimatları verdim. Metro çalışmaları daha da hızlanacak. Burayı AK Parti Büyük Şehir Belediyesi yolunu ve metrosunu yapacaktı. Bu beyefendi yeni gelen ne yazık ki ne yolu ne metroyu yapamam deyince biz de iyiki iktidardayız hemen talimatı verdik” dedi.

selyus