Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Haziran 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne kadar terör örgütü varsa hepsinin…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nin Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Ne kadar terör örgütü varsa hepsinin inine girdik giriyoruz. Sırada olanlar var onlara da gireceğiz” dedi.

MÜSİAD Genel Kurulu bugün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel kurula, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda işadamı katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi bırakacak olan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak’a teşekkür ederek, “Eşitliğin, güvenin, refahın, huzurun, sağlanması için faaliyet getiren işadamları bir araya getiren bir MÜSİAD’tan önümüzdeki dönemde çok büyük hizmetler bekliyoruz. MÜSİAD’ın diğer iş dünyasından farkı toplumun tamamına yönelik eğitim ve rehberlik çalışmalarını yapmasıdır” dedi.

2015 Nisan ayından bu yana Türkiye’nin yaşadıklarını gözlerinin önünden geçirilmesini rica eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülke ve millet olarak ne büyük badireler atlattığımızı görebiliriz. 7 Haziran seçimlerinin sonuçları, AK Parti döneminde bin bir zorlukla tesis ettiğimiz istikrar ve güveni tehlikeye düşürdü. Türkiye koalisyon dönemlerinin sancılarını tüm dehşetiyle yeniden kapısında buldu. “Koalisyon da olur” diyenler aslında o dönem cevaptı, demek ki olmuyormuş. Belirsizlik ortamını fırsat bilen bölücü terör örgütü pek çok ilçemizde eylem başlattı. Vatandaşın evine, mahremine giren teröristlere tabii aman vermedik. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesiyle bu eylemler amacına ulaşamadı. Teröristleri devlete meydan okumak için açtıkları çukura gömerek ülkemizin büyük bir tehditten kurtulmasını sağladık. DEAŞ da sınırlarımızın yakınında yoğun bir saldırı başlattı. FETÖ ise ihanetlerine hiç ara vermedi. 1 Kasım seçimleriyle birlikte ülkemizin yeniden güçlü bir hükümete kavuşmasıyla terörle mücadele çok daha etkin hale geldi. Her topyekün saldırı gibi ekonomik ayağını da ihmal etmediler. Türkiye terör örgütleriyle mücadeleyle başarıya ulaşarak, hem de ekonomisini toparlayarak 2016’da yeni bir atılıma geçti. 15 Temmuz darbe girişimiyle işte bu sırada karşılaştık. Türkiye tarihinin en büyük ihaneti yapan bu darbe girişimini başlatanlar karşılarında yaşlısı ,genci, kadınıyla karşılarında kıyama kalkmış milleti gördü. Biz de milletimizle birlikte darbecilerin üzerine gittik. Şehit ve gaziler hepimizi can evimizden yaraladı. Namusumuza el uzatan hainleri ülkemize bırakmadık. Darbenin bastırılmasıyla birlikte tüm gücümüzle FETÖ terör örgütünün üzerine gittik. Kamu kurumları, iş dünyası, siyasette tespit edilebilen ne kadar FETÖ mensubu varsa hepsinden hesap sormaya başladık. Şu anda temizlik harekatı yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin yuvasına dönüşen Suriye’den Türkiye’ye yönelik tehditleri bertaraf etmek için Fırat Kalkanı harekatı başlatıldığını söyleyerek, “Şimdi ise gerek ABD, gerek Rusya ile yaptığımız görüşmelerde gelinen nokta var. Bu nokta izleme noktası bizim için izleme. Rakka’da DEAŞ terör ögütü var. Şu anda, ABD iki terör örgütüyle birisi siyasi ayak birisi eylem ayağı. PYD ile YPG. ABD,’ Ben bunu YPG ile halledeceğim’ diyor. Halledeceksen buyur hallet hayırlı olsun. Ama şunu da bilin Suriye’nin kuzeyinde ülkemize taciz olacak olursa o zaman da biz bundan sonra kimseyle konuşmayız. Kararımızı kendimizi veririz. Nasıl Cerablus’ta göbeğimizi kendimiz kestiysek, adım attıysak bundan sonra da atarız. El bab’ı teröristlerden temizledik. Fırat Kalkanı harekatını başarıyla nokta demeyeceğim, virgül koyduk. Bundan sonra devamı gelebilir.” dedi.

Terör örgütü PKK ile mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK terör örgütüne karşı tarihin en başarılı operasyonları yürüttük, yürütüyoruz. Güya yaz aylarında büyük eylemlere hazırlanan terör örgütüne saklandığı dağları, mağaraları dar ediyoruz. İnlerine gireceğiz demiştik ne kadar terör örgütü varsa hepsinin inine girdik giriyoruz . Sırada olanlar var onlara da gireceğiz. Bu operasyonları yürüten kardeşlerimizden biri de Aydoğan Paşamızdı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak Şenoba’da helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın ile gerçekleştirdiğini telefon konuşmasını anlatarak, Aydın’ın yazdığı ” Hanke’ye Ağıt” şiirini okudu.

selyus