Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Ağustos 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talimat: “Kongrelerde gençleri ilçe başkanı yapın”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AK Parti MKYK’da önemli kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle gençlere yönelik ciddi adımlar atmaya başladı. Son yıllarda gençlere önem verilmediğini ve partide atıl olarak durduklarını fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başlayan ilçe kongrelerinde gençlerden öne çıkan isimleri ilçe başkanı yapın diye parti yetkililerine talimat verdi.

Bu talimatı duyan gençler Türkiye genelinde büyük bir heyecan yaşamaya başladı. Özellikle de İstanbul’da bir hareketlenme var. Kendi ilçelerinde gençlik kolları başkanlığı yapan tecrübeli isimlerin çok rahatlıkla bu görevin üstesinden gelecek bir çok isim var.

Ayrıca ana kademlerde görev alan tecrübeli genç isimlerin de ilçe başkanı almasının önü açılmış oldu.

Partinin yaptırdığı anketlerde, gençlerden yeterli destek gelmemesinin bu kararda etkili olduğu yorumu yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Erdoğan başkanlığında yapılan ve dört saat süren MKYK toplantısında, parti birimlerinin yeni dönem çalışmaları konusunda brifing alındı. Toplantıda, hükümet çalışmalarından çok parti genel merkezinin çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantıda, ilçe kongrelerinin devam ettiği dile getirilirken, tüm MKYK üyelerinin ilçe kongrelerinde görevlendirilmesine karar verildi.

GENÇLİK KOLLARINDAN İSİMLERİ BAŞKAN YAPIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerle ilgili değerlendirme yapılırken, “Partimiz yeniden yapılanırken, gençlere ve kadınlara öncelik vermeliyiz. Gençleri ve kadınları parti yönetiminde daha fazla görevlendirmek gerekir. İlçe başkanlarını belirlerken, gençlik kollarından isimleri başkan yapın. İl yönetimlerine de gençlik ve kadın kollarından yöneticiler getirin” mesajını verdi.

Parti tarafından daha önce yapılan araştırmalarda, gençlerin desteğinin azaldığı, son referandumda da oy kullanan gençlerin sadece yüzde 35’inin destek verdiği saptanmıştı. Parti kurmayları, azalan desteği arttırmak için önlem alınacağını belirttiler.

selyus