Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, TÜRKİYE EKONOMİSİ 6 Nisan 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi hatırlatma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüs Covid-19’un ekonomik etkilerine karşı başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” yardım kampanyasına bir destek de Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği’nden (TÜMKIAD) geldi. TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu Kampanyayı desteklediklerini ve en iyi şekilde katkıda bulunacaklarını açıkladı.

Genel Başkan Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada: “1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün herkes ambarlarındaki buğdayı var olanları çıkarsın yok olanlarla paylaşsın” sözünü bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türk milleti istiklal harbi döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla yayınlanan Tekalifi Milliye Emirleri’yle varını yoğunu ortaya koymuş bir millettir” diyerek tekrarladı.

Bugüne kadar her zaman devletin yanında olduklarını, bundan böyle de olmaya devam edeceklerini dile getiren Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği’nden (TÜMKIAD) Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, ’Bugüne kadar her zaman devletimizin yanında olan yol arkadaşları olarak, önce Vatan, önce Devlet ve önce Millet diyerek kurduğumuz TÜMKIAD çatısı altında toplandık. Devletimizin ve milletimizin yanında her zaman dimdik durduk. Hep meydanlarda olduk. En ufak şüphe ve tereddüdümüz olmadı, okçular tepesini asla boş bırakmadık.

Şimdi yine milletçe büyük bir imtihan ile karşı karşıyayız. Tüm Dünyayı kasıp kavuran salgın belası ülkemizi de tehdit ediyor. Bir taraftan sağlığımızı ve canlarımızı korumak, diğer taraftan ekonomimizi ve geleceğimizi korumak durumundayız’ dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında TÜMKIAD, olarak bağışlar yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini sözlerine ekleyen Tanrıkulu,’ Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu “Biz Bize Yeteriz” kampanyasına TÜMKIAD olarak tüm gücümüzle “Bizde Varız” dedik. Ülkemizin her köşesinden yol arkadaşlarımız ve gönüldaşlarımız ile birlikte bağışlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız. Birlikte başaracağız. Yeni Dünya düzeninde Yeni Türkiye olarak daha güçlü olacağız. Şimdi ayrışma değil, var gücümüzle birleşme zamanı. Milli olma zamanı. Biz, milletimiz ve devletimizin çıkarları ve bu ülkenin kutlu geleceği için kurduğumuz TÜMKİAD çatısı altında çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz’ diye konuştu.

Başkan Tanrıkulu, ’Bizler Müslümanlar olarak inancımız gereği İslam’ın inancı gereği var olanın yok olana vermesinin Rabbim tarafından emredildiğini biliyoruz yine aynı zamanda dünyaya adalet dağıtan Osmanlı’nın her zaman dünyada var olandan alıp yok ona verdiğini biliyoruz 1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün herkes ambarlarındaki buğdayı var olanları çıkarsın yok olanlarla paylaştın dediğini biliyoruz yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan devletin para toplaması değil varolan milletten yok ulan millete eşit bir şekilde dağıtalım bir görevini üstleniyor. Buda bizim için çok önemli’

selyus