Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineyi açıklayacağı tarih belli oldu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “YSK o açıklamayı yaptıktan sonra yemin töreni ve kabine takdimi başlayacak. Yemin töreninin yapıldığı akşam hem kabine açıklanmış olacak hem de tören yapılacak.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde seçimlerin ardından gerçekleştirilen ilk MYK toplantısı esnasında konuştu. Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmada milletin sağ duyusuna dikkat çektiğini ve her bir vatandaşa teşekkür ettiğini söyledi.

“YEMİN TÖRENİNİN YAPILDIĞI AKŞAM HEM KABİNE AÇIKLANMIŞ OLACAK”

“Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yeni kabinenin ne zaman açıklanacağı merak ediliyor; zira cuma günü bunun olabileceği söyleniyor. Net olarak belli oldu mu?” sorusu üzerine Çelik, “YSK, milletvekilliği seçimi kesin sonuçlarını açıkladı. O sebeple 3 gün içerisinde yemin olacak. Fakat cumhurbaşkanlığı seçimi kesin sonuçlarını açıklamadı. YSK’nın o açıklamasını beklememiz gerekiyor. YSK o açıklamayı yaptıktan sonra yemin töreni ve kabine takdimi başlayacak. Yemin töreninin yapıldığı akşam hem kabine açıklanmış olacak hem de tören yapılacak. Pek çok devlet başkanı gelmek istiyor. Ama şimdi daha net bir listede yok. Süreçte devam ediyor. Ama geniş bir katılımla da o törenin gerçekleşeceğini değerlendiriyoruz” şeklinde cevap verdi.

“KABİNE KONUSU TAMAMEN CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKTİRİNDEDİR”

Çelik, “Mehmet Şimşek’in ismi kulislerde cumhurbaşkanı yardımcısı olarak geçiyor, bu iddia doğru olabilir mi?” sorusuna, “Mehmet bey dediğim gibi yakın bir arkadaşımız, görüştüğümüz bir arkadaşımız. Çok da değerli bir arkadaşımız. Kabine konusu tamamen cumhurbaşkanımızın taktirindedir. O konuyla ilgili bir şey söylememiz doğru olmaz. Arkadaşlarımız sayın cumhurbaşkanımızla görüşürken bütün bu süreçlere katkı verme, siyasi süreçler, ekonomi süreçlerine katkı vermek için görüşüyorlar” yanıtını verdi. İHA

selyus