Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Mayıs 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tarihi imza

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’ye üyelik formunu imzaladı.

AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye üyelik töreni düzenlendi. Aynı zamanda AK Parti Grup Toplantısının yapıldığı törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları, Başbakan Yardımcıları, Bakanlar, Genel Başkan Yardımcıları, MKYK ve MYK Üyeleri, TBMM Meclis Başkan Vekilleri, AK Parti Grup Başkan Vekilleri, TBMM Komisyon Başkanları, eski ve yeni milletvekilleri ile misafirler katıldı. Törende dikkat çeken bir diğer ayrıntıda yüzün üzerinde yerli ve yabancı basın mensubu canlı yayın yaptı.

 “GELECEKSE BEKLENEN, BEKLEMEK GÜZELDİR”

Konuşmasına, “Özlemek sabretmektir, yılları, ayları, saatleri izlemektir. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. İşte beklenen an, Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız bugün yuvaya, kurucusu olduğu AK Parti’ye tekrar dönüyor.” diyerek başlayan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a parti teşkilatı adına “Hoş geldiniz, şeref verdiniz.” dedi.

Yıldırım, 16 Nisan’da yapılan halk oylaması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a partiye üyelik yolunu açan millete de şükranlarını sundu.

“TAM 979 GÜN SONRA BU HASRET HAMDOLSUN SONA ERİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Partimizin saygıdeğer mensupları, kurucular kurulumuzun MKY, Merkez Disiplin Kurulumuzun üyeleri, çok değerli kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor. Bugün burada bir kez daha selamünaleyküm diyerek heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum.”

selyus