Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Mayıs 2020

Davutoğlu ile Karahasanoğlu arasında canlı yayında sert tartışma çıktı

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında canlı yayında sözlü sert tartışma çıktı. Davutoğlu,  Karahasanoğlu’na “Senin karşında herhangi birisi yok. Senin dilinle beynin arasında bir ilişki var mı” diye sordu!  

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akit TV canlı yayına katıldı. Davutoğlu burada Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Fatin Dağıstanlı, Kenan Alpay ve Akit TV Haber Koordinatörü Muharrem Coşkun’un sorularına cevap verdi.

Programda Karahasanoğlu ile set tartışma yaşayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Senin karşında herhangi birisi yok. Senin dilinle beynin arasında bir ilişki var mı?” diye sordu. Karahasnaoğlu da “Yoktur. Hastayım” diye cevap verdi.

“AK PARTİ’NİN AVUKATI DEĞİLSİNİZ”

Karahasanoğlu, “Bana başörtü mağduru, ayağı kesilmiş Bursa’daki imam hatipli Nilüfer’in…” diye  konuşmaya devam ederken söze giren Davutoğlu, “Onu Doğu Perinçek’i destekleyenlere sor!” diye sesini yükseltti. Karahasanoğlu’nun “CHP’ye de soralım mı?” sorusu üzerine Davutoğlu, “Ona da sor, ben burada CHP’nin avukatı değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti. Ama siz de AK Parti’nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın. Allah’tan korkun” dedi.

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SORUSU ORTAMI İYİCENE GERDİ

Karahasanoğlu’nun Şehir Üniversitesinin bedelsiz arazi devri ve kredi ile ilgili sorusuna cevap veren Ahmet Davutoğlu, “Ali İhsan Bey, bağırarak haklı çıkamazsınız. Vicdanınız sizi rahatsız ediyor Şehir Üniversitesi’ne yapılan dolayısıyla, ben biliyorum. O vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz. Bastırmayın. Bu Şehir Üniversitesi’nin kapısına kilit vuranların, Bilim Sanat Vakfına kayyum atayanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak. Şehir Üniversitesi’nde gayri hukuki herhangi bir işlem olmadı” diye konuştu.

BAHÇELİ, “17-25’TEN AKLANSINLAR” DEMİŞ!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili de açıklama yapan Davutoğlu, “Ben Bahçeli’ye koalisyon için gittiğimde önüme koyduğu ilk maddelerden birisi 17-25’ten aklansınlar sonra konuşalım olmuştu. Saatini 17:25’e ayarlayıp o saat önünde Can Dündar ile poz veren de Sayın Bahçeli’dir” şeklinde konuştu.

“YARIN BİR DARBE TEŞEBBÜSÜ OLURSA YERİMİZ SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI’NIN, SEÇİLMİŞ MECLİS’İN YANINDADIR”

“Türkiye’de bir darbe tehdidi var mı?” sorusuna ise cevap veren Ahmet Davutoğlu, “Onu Cumhurbaşkanı’na soracaksınız. Bu soruları bana bu kadar rahatlıkla sorduğunuz göre ümit ederim Cumhurbaşkanı’na da sorarsınız. Bir gün davet edin, bu açıklıkta sorabilirseniz, ben de dinlemek isterim” dedi. Davutoğlu, “Yarın bir darbe teşebbüsü olursa yerimiz seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın, seçilmiş Meclis’in yanındadır. Kimsenin bir tereddütü olmasın” dedi.

selyus