Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Mart 2017

Doğu ve Güneydoğulular Kadıköy’de Mustafa Ataş’la buluştu

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ile kanaat önderlerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile buluşturdu.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ile kanaat önderlerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile buluşturdu. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Ataş, ülkenin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ”NİN TÜRKİYE’YE KALICI İSTİKRAR GETİRECEĞİNE İNANIYORUZ”

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Kadıköy’de faydalı ve etkili bir program yapalım istedik. Bu anlamda Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Ataş’ı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizin çok değerli Sivil Toplum Kuruluşu başkanları, temsilcileri ve kanaat önderleri ile buluşturmak istedik. Değerli katılımcılar, şüphesiz ki tarihi bir süreç yaşıyoruz. Türkiye siyasetinin en önemli kırılma noktalarından birini yaşıyoruz. Türkiye adım adım bir yönetim sistemi değişikliğine doğru gidiyor. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne doğru adım adım yol alıyor. İnşallah bizlerde bu tarihi süreçte katkı sağlayan kardeşleriniz oluruz. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”nin Türkiye’ye kalıcı istikrar getireceğine inanıyoruz. Daha güçlü bir devlet yapacağına inanıyoruz. Dünya da daha fazla söz sahibi olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

“BU SİSTEM UZUN YILLARDAN BERİDİR BU ÜLKEDE SİYASİ LİDERLERİN GÜNDEMİNDE OLMUŞ”

“Salonu dolduran konuklara katılımlarında dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş,” İlçe Başkanımızın da ifade ettiği üzere ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci önemli kılan nedir? Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili bir değişim gerekliliği sonucunda parlamenter sistemle yönetilen ülkemizin artık eğer milletimizde uygun görürse, kabul ederse 16 Nisan’da bunun kararını verecek. Türkiye yeni bir sistemli yolculuğunu devam ettirecek. Bunun sisteme “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” diyoruz. Şimdi buda nerden çıktı, parlamenter sistemle ne güzel gül gibi geçinip gidiyorduk? İhtiyaç olduğu için çıktı. Uzun yıllardan beridir bu ülkede siyasi liderlerin gündeminde olmuş. Son 35-40 yıllık yönetimler içerisinde Rahmetli Türkeş, Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Özal, Demirel, hepsinin de gündeminde olmuştur bu yeni sistem. Hepsi bugün itibariyle merhum olan bu liderlerimiz her zaman gündeme getirdiler ancak uygulama noktasında bir adım atılamamıştır.” diye konuştu.

“ALMANYA BU PROJELER HAYATA GEÇTİĞİ İÇİN ÇILDIRIYOR”

Konuşmasına devam eden Ataş, “Parlamenter sistemde geriye dönük istikrarsız hükümetlerden de bahseden ve AK Parti iktidara geldikten sonraki süreçteki hizmetleri anlatırken bir çok mega projenin altını çizen Ataş, ”15 yıllık yaptıklarımızı sabaha kadar anlatsak bitiremeyiz. Biz ülkemizde bu kadar sıkıntılar yaşamamıza rağmen bu kadar dünya çapında projeleri hayata geçiren bir ülke olduk. Yavuz Sultan Mehmet Köprüsü dünya çapında projelerden biridir. Osmangazi Köprüsü dünya çapında projelerden biridir. Avrasya Tüneli dünya çapında projelerden bir tanesidir. Dünyada benzer bir örneği yok. Marmaray ha keza. Üçüncü Havalimanı. Almanya niye çıldırıyor anlıyor musunuz? Almanya bu projeler hayata geçtiği için çıldırıyor. Üçüncü Havalimanı hayata geçtiği zaman dünyanın en büyük havalimanı olan Frankfurt Havalimanının yerini İstanbul Üçüncü Havalimanı alacak. Bunun için çıldırıyorlar. Bunun için Türkiye’ye ambargo koymaya çalışıyorlar. Çünkü bölgelerinde kalkınmış, gelişmiş bir ülke istemiyorlar.” dedi.

“YALANCILIK ONLARIN TEMEL FELSEFESİ OLDU”

Konuşmasına yeni sistemin getirdiği 18 maddeyi detaylarıyla anlatarak devam eden Ataş, sahada çalışmalar yapan hayırcıların maddeler üzerinde vatandaşa yalanlar söylediğini dile getiren Ataş, “Niçin millete yalan söylüyorsunuz? Bugüne kadar söylediğiniz yalan yeter. Bundan sonra hiç olmazsa dürüst olun. Bundan sonra hiç olmazsa yalan söylemeyin. Kişilikli siyaset yapın. Omurgalı siyaset yapın. Omurgasız siyaset yapmayın. Milletin kafasını yalanlarla dolanlarla bulandırmayın. Adam gibi siyaset yapacaksanız yapın, eğer yapmayacaksanız sesinizi kesin bir kenara oturun da millet neye karar vereceğini bilsin. Ama yalancılık onların temel felsefesi oldu. Siyasetçi yalan söylemez. Onun için konuşmamın başında söyledim: biz bugüne kadar bu milleti aldatmadık ve hiç yalan söylemedik” diyerek serzenişte bulundu. 

selyus