Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Haziran 2022

Ekrem İmamoğlu, Torpil, liyakat, adamcılık, kayırmacılık vebalini asla taşımayan bir yönetici olacağım” diyor (!)

“Torpil, liyakat, adamcılık, kayırmacılık… Bütün bunlar, ülkeye duyulan güveni sarsan duygular. Bunu yok etmemiz lazım. Ve gerçekten büyük bir vebal. Ben, bu vebali asla taşımayan bir yönetici olacağım. Nerede olursam olayım, bu vebali asla taşımayacağım” diyen Ekrem İmamoğlu, göreve gelir gelmez 14 bin kişiyi işten attı ve daha sonraki aylar içinde CHP’li Özgür Nas’ın belirttiği gibi, 100 kişiden 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri (HDPKK), 20-25 de İBB Kariyer üzerinden  diyerek toplamda 44 bin kişiyi işe aldı. İşe alınanların arasında PKK’lılar da bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği “İstanbul İstihdam Fuar ve Zirvesi” başladı. 3-4 Haziran tarihlerinde yapılacak ve gençlerle 130’dan fazla firmayı bir araya getirecek zirvenin açılış konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

Konuşmasında işe alımlardaki konulara değinen İmamoğlu, “Torpil, liyakat, adamcılık, kayırmacılık… Bütün bunlar, ülkeye duyulan güveni sarsan duygular. Bunu yok etmemiz lazım. Ve gerçekten büyük bir vebal. Ben, bu vebali asla taşımayan bir yönetici olacağım. Nerede olursam olayım, bu vebali asla taşımayacağım. Kim ne hak ediyorsa, yolculuğuna o yürüsün, kazansın ve basamakları tırmansın istiyorum. O zaman bu ülkede kesinlikle ve kesinlikle başarı da kaçınılmaz olur” dedi. “Tüm bunların yanında başka sorunlarla da karşılaşıyor gençler” dedi.

TORPİL, LİYAKAT, ADAMCILIK, KAYIRMACILIK CHP’DE YOK (!)

CHP’li bir yetkili tarafından geçen yapılan bir açıklamayı okurlarımıza hatırlatalım: CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, İBB işe alımlarında yapılan Millet İttifakı’nı kayırma sistemini bir bir anlattı. “Çoğu arkadaşımız, ilçe başkanlarımız arkadaşlarımız bunu biliyor ama siz de öğrenin. Atıyorum 100 kişi alınıyorsa 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB Kariyer üzerinden gidiyor ve süreç bu şekilde. Bizim 2 bin 300-2 bin 400’ü söylerken de bir 300-400 eksik var o da belki geçmiş bir yılın sistemin oturmamasından dolayı bir sıkıntı var. O da ilerleyen günlerde çözülür.” dedi.

Ekrem İmamoğlu, göreve gelir gelmez 14 bin kişiyi işten attı ve birkaç ay içinde 44 bin örgüt üyesini işe aldı. Aralarında PKK’lılar da bulunuyor.

selyus