Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 1 Eylül 2019

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları ve bu fotoğraf başını ağrıtacak!

Ekrem İmamoğlu’nun, “Burada olmamızın sebebi size güç olmak; ama daha ötesinde, kendimiz aynı yerde görüyoruz” açıklamasının yanı sıra teröre bulaşmış ve vatan hainliği iddiasıyla kayyum atanarak görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selçuk Mızraklı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk’e ‘yanınızdayım’ diyerek aynı karede poz vermesi suç unsuruysa başı ağrıyacak gibi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevlerinden alınıp yerlerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selçuk Mızraklı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk ile Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz’ın makam odasında bir araya geldi. Mızraklı, ve Yılmaz, İmamoğlu’nu belediye binası girişinde karşıladı.

Burada bir açıklama yapan İmamoğlu, “Bunu yaşadık. 31 Mart ve 23 Haziran’daki süreçte bize, bu ülkeye, demokrasiye yaşatılan bir nevi darbenin, ülkeye başka bir fırsat kapısı açtığını hep beraber hissettik. Ahmet Bey, tam bir tecrübe abidesi. Birçok zorluğu yaşamış bir başkanımız. Kıymetli bir siyaset adamı. Şuradaki atmosferi de bir kaynaşma olarak görüyorum. Bu bir siyasi kaynaşma değil. İstanbul’daki seçimde siyasi bir seçim olmaktan çıkmıştı zaten 23 Haziran’da. Bizim bu kaynaşmayı, vicdanda bir buluşmaya, hak, hukuk, adalet arayışında bir buluşmaya dönüştürmemiz lazım.”

Konuşmasını sürdüren İmamoğlu, “Burada olmamızın sebebi size güç olmak; ama daha ötesinde, kendimiz aynı yerde görüyoruz” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bana soruyorlar, ‘Yarın sizin belediyenize de kayyım atanır mı’ diye. Ben kendi adıma, hiç kaygı duymam. Sizlerin de bu kaygıyı zerre kadar duyduğunuzu düşünmüyorum. Duyduğumuz kaygı, ülkenin demokrasisine verilen zarar. Bu zarardan dolayı başka sorunlarımızı çözemeyiz. Halbuki demokrasi güçlensin, siz hizmet yarışı yapın, ondan sonra bu coğrafyadaki tüm sorunları aşarız. Bir an önce size yapılan bu yanlıştan dönsünler. Yani size yapılan haksızlık Türkiye’nin demokrasisine yapılmıştır.  Altını böyle çizmek istiyorum. Son söz büyüğündür zaten” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun bu açıklamaları ve çektirdiği fotoğraf başını ağrıtacak gibi görünüyor!

selyus