Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Eylül 2016

En ufak bir geri adım yok

Başbakan Binali Yıldırım, “Terörle mücadelemizde kararlılığımız devam ediyor. En ufak bir geri adım yok. Bu memleketin her karış toprağına vatandaşlarımız rahatça gidip gelebilecek. Oralarda yaşayabilecek, iş güç yapabilecek. Operasyonlar devam edecek.”

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK’lı teröristlerce korucu noktalarına düzenlenen saldırıda yaralanan askeri, Erzurum’da tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Yıldırım, terör saldırısında şehit düşen Uzman Jandarma Adem Akatay ve Jandarma Er Ahmet Tezcan’ın cenaze törenine katılmak için geldiği Erzurum’da, törenin ardından aynı saldırıda yaralanan askeri ziyaret etmek için Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesine geçti.

Burada hastane yetkilileri tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, hastane girişinde kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti ve çocukları sevdi.

Binali Yıldırım, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra tedavi gören askeri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Törene, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Eski İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Orhan Deligöz, Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve askeri erkan katıldı.

Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada: “Dün gece Tendürek-Doğubayazıt arasındaki üst bölgesinde maalesef pusu neticesi korucularımız şehit oldu. 8 korucu, 2 de jandarma askerimiz şehit oldu. Yaralı askerlerimiz var. 2 şehidimizi Erzurum’da memleketlerine dualarla uğurladık. Milletvekillerimizle beraber gazilerimizi hastanede ziyaret ettik. Durumları iyi yaralı askerlerimizin. Şehit köy korucularımız da adli raporları tamamlandıktan sonra Ağrı’ya defnedilmek üzere memleketlerine yolcu edildi. Terörle mücadelemizde kararlılığımız devam ediyor. En ufak bir geri adım yok. Bu memleketin her karış toprağına vatandaşlarımız rahatça gidip gelebilecek. Oralarda yaşayabilecek, iş güç yapabilecek. Operasyonlar devam edecek. Yarın Ağrı Doğubayazıt’ta görev yapan, operasyonlarda görev yapan birlikleri ziyaret edeceğim. Korucularımızın yakınlarına taziye vereceğiz.”

selyus