Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Şubat 2018

Erdem, “Haince kalkışma olan 15 Temmuz’u unutmamak unutturmamak gerekiyor”

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe girişimi davasını takıp eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “ 15 Temmuz’un üzerinden zaman geçmesine rağmen o gecenin millet hafızasında tazeliğini koruyor. 15 Temmuz’u unutmamak unutturmamak gerekiyor. Çünkü haince bir kalkışmaydı” diye konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Silivri’de 28’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam edilen, 65’i tutuklu 66 sanıklı 6 kişinin şehit, 42 kişinin de gazi olduğu, 15 Temmuz Orhan Gişeleri Davası’nı takip etti. Duruşma öncesi Jandarma ekipleri tarafından çevrede ağır makineli silahlarla yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Duruşma arasında davayı yakından takip eden Sancaktepeli vatandaşlarla birlikte kameraların karşısına geçen Başkan Erdem, 15 Temmuz’un üzerinden zaman geçmesine rağmen o gecenin millet hafızasında tazeliğini koruduğunu söyleyerek, “15 Temmuz’u unutmamak unutturmamak gerekiyor. Çünkü haince bir kalkışmaydı. 250 şehidimiz ve 2 bini aşkın gazimiz var. Defalarca burada duruşmalara katıldık bugün de aynı tiyatro ile bir nevi karşı karşıya kalıyoruz. ‘Yapmadım, etmedim, görmedim, duymadım, ben yoktum’ diyorlar. Ama 250 şehit var bunların faili nerede?” dedi.

“SONUNA KADAR MİLLETİMİZİN, DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Başkan Erdem, “Burada biz Türk yargısına tarafsız yargıya güveniyoruz. Adaletin tecelli edeceğine de inanıyoruz. Hep suçu bir başkalarına yüklemeye gayret ediyorlar. ‘Biz olaydan habersizdik, bize talimat geldi’ deniliyor. Biz o saatlerde darbe girişiminin olduğunu elinde elektronik cihazı olan haberleşme aleti olan, Türkiye’de Edirne’den Kars’a kadar dağdaki çoban bile farkına vardıysa askeri birliklerdeki bütün fertler de bu işin içinde neler olduğunu fark edebildiler. Biz bunlara inanmıyoruz, olayın gerçek boyutu şudur Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni işgale yönelik bir olay yapıldı. Buradaki olayın içerisinde adalet olarak yakasına yapışılan birilerinin var olduğuna inanıyoruz. Adalet tecelli etsin bir an öncede cezalarını hak edenler yakalansın ama millet olarak biz unutmayacağız, unutturmayacağız. O gece yaşadıklarımız ve sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik olan büyük bir saldırının ne anlama geldiğini daha iyi anlıyoruz. Son Afrin olayındaki gerçeklerle yüzleşirken Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne tür tehlikelerle karşı karşıya geldiğini daha iyi fark ettik. Sancaktepe halkı olarak da defalarca buraya geldik. Milletimizin, devletimizin yanındayız. Davaların sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Daha önceki duruşmalarda olduğu gibi aynı sanıkların aynı şeyleri tekrarladıklarını söyleyen Erdem, “Savunma tarzları aynı gerekçeler aynı metod, aynı sistematik bir savunma mekanizması kurulmuş. Bu da üst aklın ortaya koyduğu bir gerçek, yoksa bunları fevri bunu yapabilecek ne kapasite ne de yetenekleri var” diye konuştu.

selyus