Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Aralık 2018

Erdoğan, “Bunlar sanatçı müsveddesi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başka liderlerin yaşadığı kötü sonu yaşayabilir” diyen sanatçı Metin Akpınar’a tepki göstererek, “Beni ipe götürmek senin haddine mi. Biz şehadete inanmış insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kuruluna katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin yakın dönemde birçok saldırıya göğüs gerdiğini vurgulayarak, “İçerideki vesayet odakları ile birlikte Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen dışarıdaki hasımlarımızın operasyonlarına maruz kaldık. İktidarımızın ilk dönemlerinde devletin içine çöreklenmiş, devleti kendi tapulu mülkü görenlerin direnci ile karşılaştık. Sivil siyasetin tepesinde demokrasi kılıcı gibi duran, darbe yapmaktan çekinmeyen bu kesim rahatsızlıklarını çok farklı yollarla gösterdi. Merhum Menderes’in kalkınma hamlesinin önü provokasyonlarla kesildiği gibi, bizim demokrasi mücadelemizin önü darbe çığlıkları ile kesildi. Hukuku hiçe sayan, ideolojik yargı kararları ile Türkiye’ye çağ atlatacak pek çok projemiz engellenmeye çalışıldı. Bu girişimlerin hiçbiri bizi vatana hizmetten alıkoymadı ama hızımızı yavaşlattı. Gereksiz yere vakit kaybettirdi” diye konuştu.

“GÜNEYDOĞU’DA O HENDEKLERİ AÇANLAR NEYSE, ANA MUHALEFETİN BAŞI DA AYNEN ODUR”

Gezi olaylarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “IMF borcunu sıfırladığımız, faizlerde en düşük seviyeleri yakaladığımız dönemde akıl izan dışı bir saldırıya maruz kaldık. Gezi Parkı’ndaki 12 ağacın taşınması bahane edilerek sokak üzerinden ekonomimiz hedef alındı. O günleri hatırlayın. Burayı Fransa zannettiler, Hollanda zannettiler, yanıldılar. Biz 15 Temmuz’da da nasıl yanıldıklarını gösterdik. Sen belki tanklar arasından kaçar gider Bakırköy Belediyesine sığınırsın ama biz bulunduğumuz yerde dimdik milletimizle omuz omuza durur, bu tür darbe eylemini evelallah keseriz. Esnafımızın dükkanlarını yağmaladılar. İstiklal Caddesi’nde neredeyse dükkan bırakmadılar. Polisimize kurşun sıktılar. Caddeleri, belediye otobüslerini yaktılar. Bunlar mı vatansever? Bunlar mı milliyetperver? Bunların arkasında duranları nasıl savunuyorsun. Sen ana muhalefet başı olsan ne yazar, olmasan ne yazar. Bunlarda vatanseverlik yok. Olmuş olsa çıkıp bunları teşvik etmezlerdi. İstanbul’da Başbakanlık Ofisi’ni bombalamaya gelenleri savunan, kalkıp iş makineleri ile yollarımızı bozanlar, bunlarla beraber olanlar bu milleti seven olabilir mi. Güneydoğu’da o kanalları açanlar, o hendekleri açanlar neyse, ana muhalefetin başı da aynen odur” şeklinde konuştu.

“BENİ İPE GÖTÜRECEKSİN, SENİN HADDİNE Mİ”

Katıldığı bir televizyon programında “Başka liderlerin yaşadığı kötü sonu yaşayabilir” diyen Metin Akpınar’a tepki gösteren Erdoğan, “Şimdi de yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Beni ipe götüreceksin, senin haddine mi. Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Şimdi yargıya gitsinler hesabını versinler. Karşılıksız bu işleri bırakamayız, bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın sen bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde. Bugün Paris’teki hadiselere hiçbir tepki göstermeyenler, Gezi olayları sırasında İstanbul ve Ankara’ya çadır kurmuş canlı yayın yapmışlardı. Paris’te göstericilere müdahalelere tek bir laf etmeyenler, o gün polisimizi orantısız güç kullanmakla eleştiriyordu. Tüm bu ikiyüzlülüklere rağmen milletimizle, iş adamlarımıza el ele verdik bu saldırıyı da püskürttük” ifadelerini kullandı.

“1 DOLARLIK HAŞHAŞİLERİ HEZİMETE UĞRATAN MİLLETİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

15 Temmuz’da ordu içerisindeki teröristlerin silahlı darbeye kalkıştığını belirten Erdoğan, “15 Temmuz gecesi 81 milyonun direnişi ile 251 şehit vererek hainleri yine yenilgiye uğrattık. O gece sadece demokrasimizi değil ülkemizin geleceğini de kurtardık. O gece tarihe altın harflerle geçen milli irade zaferine imza attık. Buradan bir kez da 15 Temmuz gecesi Pensilvanya’daki seviyesiz kişinin 1 dolarlık haşhaşilerini hezimete uğratan milletime teşekkür ediyorum. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi canları pahasına milletimize ikinci bir istiklal destanı yaşatan aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Gazilerimizin her birine ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“YALANDA KİM BİR NUMARA DİYE SORARLARSA DÜŞÜNMEDEN CEVABINI VERİN BAY KEMAL”

Döviz kuru üzerinden Türkiye’ye yapılan saldırılara dikkat çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu dönemde görünen sert kur dalgalanmalarının Türkiye’nin gerçekleriyle hiçbir ilgisinin olmadığı açıkça ortadadır. O günlerde sabah akşam ekranlarda kriz tellallığı yapan siyasetçi ve sözde ekonomistlerin öngörülerinin hiçbirinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Ana muhalefet partisi bu süreçte kötü bir sınav verdi. Ana muhalefet partisi başındaki zat, yine eline tutuşturulan belgelerle milletimizin ve iş adamlarımızın moralini bozmaya çalıştı. Genel müdürlüğü döneminde SSK’yı batıran sanki bu adam değil. Bir de bize ders vermeye kalktı. Biz senin genel müdürlüğün döneminde SSK hastanelerinin ne halde olduğunu iyi biliriz. Siz ölüleri bile rehin aldınız. Böyle bir SSK Genel Müdürlüğü yaptı. Ondan sonra suçu dönemin başbakanına attı. Şimdi milletten çıkıp özür dilemesi gerekirken iftiralarına devam ediyor ve hastanelerimizde tedavilerin yapılmadığını söyleyecek kadar yalancı. En büyük sanatı bu. Yalanda kim bir numara diye sorarlarsa düşünmeden cevabını verin bay Kemal. Çok şükür iş adamlarımız ve milletimiz ne bu şahsa ne de felaket senaryolarına prim vermiyor. Çok överek, adeta besleyerek yanına aldığı kişi dün buna veriyor veriştiriyor. Aynı şekilde cumhurbaşkanı adayı olarak çıkardığı zat veriyor veriştiriyor. Bir çıktın yenildin, iki çıktın yenildin, üç çıktın yenildin diyor. Bir genel başkanın yanında böyle bir kadro.”

Türk ekonomisinin tüm bu saldırıların ardından normale döndüğünü kaydeden Erdoğan, önümüzde ekonomide çok güçlü bir yükseliş beklediğini söyledi.

 

selyus