Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Ekim 2023

Erdoğan ekibine: “Doğru adaylar, yük olan adaylar değil, yük alan adaylar belirleyin”

Yaklaşan yerel seçimler için kurmaylarına talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday belirlenirken doğru isimlerin tespit edilmesini istedi. “Bütün gücümüzle seçime gidiyoruz” diyen Erdoğan’ın “Bundan sonra bütün gücümüzle yerel seçimlere gidiyoruz. Doğru adaylar, yük olan adaylar değil, yük alan adaylar belirleyin.” 

Genel seçimler geride kaldı, Türkiye yerel seçim yerel seçim atmosferine girdi. Siyasi partiler çalışmalarına başlarken AK Parti’de olağanüstü kongrenin ardından yeni MYK ilk kez önceki gün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısının ana gündemlerden biri de yerel seçimler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına dikkat çeken bir talimat verdi.

“HALKIN ADAMINI SEÇİN”

Doğru adayların tespit edilmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonra bütün gücümüzle yerel seçimlere gidiyoruz. Doğru adaylar, yük olan adaylar değil, yük alan adaylar belirleyin. Doğru adayları tespit edin. Onun adamı bunun adamı değil de halkın adamını seçin” dedi.

“DEMOKRASİ SINAVINI ALNIMIZIN AKIYLA VERDİK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi. Kongrenin Türkiye’ye örnek olacak şekilde gerçekleştiğini belirten Erdoğan, “Bu demokrasi sınavını alnımızın akıyla verdik” ifadelerini kullandı.

“SEVİLEN, BÖLGEYİ İYİ BİLEN BİRİSİ OLSUN”

Mayıs ayındaki 3 seçimin ardından yerel seçim çalışmalarına başlandığını belirten Erdoğan, doğru aday tespiti için kurmaylarını uyardı.

Doğru aday seçimi ile ilgili ilkeler belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan’ın adaylar için “Bölgede sevilen, bölgeyi iyi bilen isimler olsun” dediği öğrenildi.

“SAHAYI BOŞ BIRAKMAYIN”

Daha çok sahada olunması ve seçim çalışmalarının hızlanması gerektiğini belirten Erdoğan’ın “Bundan sonra bütün gücümüzle yerel seçimlere gidiyoruz. Doğru adaylar, yük olan adaylar değil, yük alan adaylar belirleyin” diyerek kurmaylarının sahayı boş bırakmamasını istedi.

12. KALKINMA PLANI SUNUMU YAPILDI

AK Parti MYK toplantısında ayrıca ekonomi başlıkları da masaya yatırıldı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12’nci kalkınma planı sunumu gerçekleştirdi. turkiyegazetesi.com.tr

selyus