Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Ekim 2022

Erdoğan, “Mersin’deki terör saldırısını HDP teşvik etti, CHP teröristleri savundu”

Mersin’deki terör saldırısı üzerinden muhalefeti eleştiren Erdoğan “Saldırganları himaye ve teşvik eden HDP’dir. Bu teröristleri savunma aklama görevini de CHP üstlenmiştir. CHP bölücü terör örgütünün kuklası ve oyuncağı oldu” dedi.

Yüz bin yolcuya hizmet veren Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bay Kemal herhâlde burayı da sahiplenmezsin.

20 yılda ülkemize kazandırdığımız asırlık eserler sayesinde milletimizin hayat kalitesini yükselttik. Yeni nesillere üzerinde Türkiye yüzyılı inşa edebilecekleri güçlü bir Türkiye bırakıyoruz. Manifestomuzun adı ne? Türkiye Yüzyılı… Artık buna çalışacağız.

Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağız. Elbette bunu yaparken istikbal ve istiklalimizi korumaya öncelik vereceğiz. İnancımıza, kültürümüze, aile kurumumuza yönelik saldırılara da kesinlikle göz yummayacağız. Gençlerimizi mankurtların eline düşürmeyeceğiz.

Mersin’deki son saldırıda malum parti kimleri kullanıyor? Kadınları kullanıyor. Ben bu 2 kadın teröriste bir yerde acıyorum. Neden? Bu partinin kadın mensupları hadi bakalım konuşun, Kandil’de bu kadınları yetiştirenler, terörist olarak yetiştirenler benim ülkemin kadınlarına bunun hesabını verebilirler mi?

Saldırganları himaye ve teşvik eden HDP’dir. Bu teröristleri kamuoyu önünde savunma, aklama görevini de CHP üstlenmiştir. HDP, bu ihanette yine başrolü oynamaya taliptir. CHP de terör örgütünün kuklası ve oyuncağı durumuna düşmüştür.”

selyus