Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Haziran 2018

Erdoğan, “Sıra Kandil’e de gelecek!”

Urfa’daki vatandaşlarımıza karşı kullananlara yönelik gereğinin yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik güçlerimizin Afrin’de zafere ulaştığını, sıranın Kandil’e de geleceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır programı çerçevesinde kanaat önderleri ile iftar programına katıldı. TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi’nde düzenlenen iftar sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan’ın mübarek olmasını dileyerek, bu kutlu ayın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

“BELEDİYE İMKÂNLARININ TERÖRİSTLERİN EMRİNE VERİLDİĞİ DÖNEM SONA ERMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dört bir yanı enbiya makamlarıyla nakşedilmiş bu mübarek şehirde Hans’a, George, İslam düşmanı emperyalistlere taşeronluk devri artık tamamen kapanmıştır. Diyarbakır’da artık milletin emanetini korumakla görevli olanların bodrum katlarında teröristlerin ayakçıları tarafından tokatlandığı, belediyenin imkânlarının teröristlerin emrine verildiği dönem sona ermiştir. Allah’ın izniyle Diyarbakır yeni bir başlangıcın, bir şahlanışın arifesindedir. 24 Haziran, Diyarbakır’ın önünde taze bir sayfanın açılacağı gün olacaktır.”

“24 HAZİRAN, KANDİL’DEKİ TERÖR BARONLARINA VURULAN BİR ŞAMAR OLACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’ın kendileri zevk ve sefa içerisinde yüzerken Diyarbakırlı gençleri bile bile ölüme gönderen Kandil’deki terör baronlarına vurulan bir şamar olacağını ifade ederek, bu günün aynı zamanda Kürt vatandaşlarımızın inancıyla, değerleriyle, tarih ve medeniyet birikimiyle kavgalı siyaset tarzının mezara gömüldüğü gün olacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugüne kadar sizlerle daima gönül diliyle, samimiyetin diliyle konuştuk. Burada ne söylüyorsak, Diyarbakır’da nasıl bir siyaset anlayışını savunuyorsak, diğer 80 vilayetimizde de aynısını savunduk, aynısını söyledik. Bölücü örgütün siyasi uzantıları gibi doğuda farklı, batıda farklı bir dil kullanmadık. Onlar gibi çift dilli, çift kimlikli, hepsinden öte ikiyüzlü siyasi söylemlere başvurmadık. 16 yıllık iktidarlarımız döneminde bölgecilik yapmadık, ırkçılık yapmadık. Şehirlerimiz ve vatandaşlarımız arasında asla ayrımcılık yapmadık. Oy versin vermesin 81 vilayetimizin tamamını, 81 milyonun tüm fertlerini kökenine, bölgesine, inancına, meşrebine bakmadan kucaklamanın gayreti içerisinde olduk. Herkesin, her kesimin kendi kimliğini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye’yi, bir atmosferi tesis ettik.”

İlk günden beri Türkiye’yi hak ve özgürlükler bakımından dünyanın süper ligine taşımanın mücadelesini verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte daha önce hayal dahi, telaffuz dahi edilemeyen nice reformu hayata geçirdiklerini belirtti.

“İNKÂR POLİTİKALARINI BİR DAHA ASLA GÜNDEME GELMEMEK ÜZERE RAFA KALDIRDIK”

Temel hak ve özgürlükler noktasında 28 Şubat darbecilerinin devrettiği enkazı temizleyerek demokrasinin standartlarını yükselttiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşına tepeden bakan, vatandaşını düşman gören ceberut devlet anlayışı yerine, vatandaşının hizmetkârı olan yeni bir yönetim paradigmasını uygulamaya koyduklarını ifade etti.

“Sizlerin sorunlarını çözmek için girdiğimiz bu mücadelede risk aldık, zaman zaman tehdit aldık, ancak hak bildiğimiz yoldan asla dönmedik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eski Türkiye’nin inkârcı, dışlayıcı, tahkir edici dilini ortadan kaldırarak yerine daha kucaklayıcı, daha kapsayıcı, daha saygılı bir söylem inşa ettik. İnkâr politikalarını, ret politikalarını, baskı politikalarını bir daha asla gündeme gelmemek üzere rafa kaldırdık” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Kuzey Suriye’den ülkemize saldıranların bu ülkenin dostları olmadığına, onların Kürtlükle de alakası bulunmadığına dikkat çekti. Amerika’nın verdiği beş bin tır dolusu silahı Kilis’teki, Urfa’daki vatandaşlarımıza karşı kullananlara yönelik gereğinin yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik güçlerimizin Afrin’de zafere ulaştığını, sıranın Kandil’e de geleceğini ifade etti.

“KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEYİ BAŞARDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında iktidarları döneminde bölgedeki sorunları çözmeye yönelik yürüttükleri süreçlere değindi. “Analar ağlamasın, ocaklara şivanlar düşmesin, bu ülkenin körpe fidanları teröre kurban gitmesin diye demokratik açılımı, millî birlik ve kardeşlik projesini ve nihayetinde çözüm sürecini biz devreye aldık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör sorununu bu ülkenin gündeminden tamamen kaldırmak için bölücü örgütün sabotajlarına ve ihanetlerine rağmen bütün bu süreçleri kararlılıkla devam ettirdik. Bir dönem ötekileştirilmiş diğer vatandaşlarımızla beraber Kürt kardeşlerimin de sıkıntılarını çözmek için çalıştık. Kültürel haklardan eğitime, yerleşim birimlerinin isimlerinden seçmeli derslere, Kürt dili ve edebiyatı bölümlerine kadar hemen her alanda yüzlerce düzenlemeyi biz hayata geçirdik. Sadece Hakk’a ve halka güvenerek halis niyetle çıktığımız bu yolda hamdolsun Kürt sorununu çözmeyi başardık” şeklinde konuştu.

“BUGÜNÜN TÜRKİYE’Sİ HİÇBİR VATANDAŞINI SORUN OLARAK GÖRMÜYOR”

2018’in Türkiye’sinde artık Kürt sorunu diye bir sorun olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü eski Türkiye’de Kürtlerin bizatihi kendileri bir sorun olarak görülüyordu. Bugünün Türkiye’si hiçbir vatandaşını sorun olarak görmüyor. Türkiye artık bu tür yersiz kaygıların tamamını aşmış bir ülkedir. Bizim önümüzdeki tek sorun, terör sorunudur. Sizlerin desteği, güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarıyla terör sorununun da üstesinden geliyoruz, geleceğiz. 780 bin kilometrekare vatan toprağının bir karışında dahi eli kanlı katil sürülerine hayat hakkı tanımayacağız. Hele hele bir dönem olduğu gibi sokak çetelerinin bölge halkına musallat olmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

İlginizi çekebilir

Gölgesi bize yeter

Gölgesi bize yeter

selyus