Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Kasım 2023

Erdoğan’dan ofis açan Kılıçdaroğlu’na “İnşallah mutfağı unutmamıştır!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP genel başkanlığı koltuğunu kaybeden Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da ofis açacak olmasıyla ilgili dikkat çeken bir gönderme yaptı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “Ofis açmış sanırım, inşallah mutfağı da unutmamıştır.” dedi.

CHP’de değişim talepleri gölgesinde gerçekleştirilen 4-5 Kasım’daki 38. Olağanüstü Kongresi’nde genel başkanlık el değiştirdi. 2. tur oylamasında Kılıçdaroğlu’na karşı üstünlük sağlayan Özgür Özel, CHP’nin yeni lideri oldu.

Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu’nun da baştan aşağı yenilendiği CHP’deki değişimin yankıları devam ederken Kılıçdaroğlu’nun siyasetten eli eteğini tamamen çekmeyeceği anlaşıldı. Bu doğrultuda Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da bir ofis tutarak siyasi gelişmeleri takip edip partide denge görevi üstlenmek istediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun arkadaşlarıyla birlikte, faaliyette olan bir vakfın yönetimini devralmayı değerlendirdiği de öne sürüldü.

ERDOĞAN’DAN KILIÇDAOĞLU’NA MUTFAK GÖNDERMESİ

Bugün TBMM’de AK Parti Grup Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da ofis açmak isteyen Kılıçdaroğlu’na ince bir göndermede bulundu.

“İNŞALLAH MUTFAĞI DA UNUTMAMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu için “Ofis açmış sanırım, inşallah mutfağı da unutmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi;

Bugün recmettikleri genel başkanları ofis açmış. Orada inşallah mutfağı da unutmamıştır. 5-6 ay öncesine kadar yere göğe sığdıramayanlar da bunlardan başkası değildir. Kimin kime ihanet ettiği bizim meselemiz değildir. Cumhurbaşkanı adaylarını günah keçisi ilan etmelerindeki çelişki de bizi ilgilendirmez. Bugün o koltukta oturanın çarkçı olması da bizi alakadar etmez.

Orakları ile kendi aralarında açıklığa kavuşturmaları gereken hususlardır. Bize düşen o hançerleri milletimize saplamalarının önüne geçmektir. Milletimiz tercihi ile buna zaten izin vermedi. Seçimde bunu bir adım daha öteye taşıyacağız.

KILIÇDAROĞLU’NA YAKIN İSİM OFİSİN AÇILDIĞINI İDDİA ETTİ

CHP üyesi Tolgahan Erdoğan geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki ofisinin açıldığını öne sürmüştü.

Erdoğan, “Bugün itibariyle ofis hazırlıkları tamamlanmış olup Mustafa Kemal Mah. Barış Sitesinde Genel Başkanımız ilk misafirlerini ağırladı ve önümüzdeki günlerde İstanbul’da da bir ofis binası tutulması bekleniyor.” diyen Erdoğan, “II. Yüzyıl Vakfı olarak şu anda planlanan Vakfın önümüzdeki günlerde yasal süreçlerinin bitirilmesi planlanıyor. Vakıf sadece siyaset üretmeyecek, başta yoksulluk olmak üzere halkın birçok temel sorunu hakkında araştırmalar ve akademik çalışmalar yapan bir vakıf olarak önümüzdeki günlerde adından sıkça söz ettirecek” demişti. turkiyegazetresi.com.tr

selyus