Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Temmuz 2020

Erdoğan’ın ismi anketleri altüst ediyor!

Metropoll Araştırma Şirketi, Haziran ayı araştırma sonuçlarını Türkiye ile paylaştı. Anket sonucuna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güven oyu yüzde 52 olarak belirlendi.

Anket sonuçlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan penceresinden bakacak olursak aldığı yüzde 52 oran çok iyi bir rakam. Ancak burada göze batan üzücü olay Cumhur İttifakının ortağı MHP’den Erdoğan’ı onaylamayan yüzde 31.9, cevap vermeyenlerle birlikte bu rakam yüzde 42.5 olduğu görülüyor. Onaylamayanların rakamları çok yüksek. Bu sonuçlardan yola çıkacak olursak MHP’li seçmenin Erdoğan’a verdiği oy yüzde 5 civarında! 

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan “Türkiye’nin Nabzı Haziran 2020” anketinde seçmenlere “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Sahibi solcu olan araştırma şirketinin anket sonuçlarına göre; “Evet, onaylıyorum” diyenlerin oranı yüzde 52 olarak açıklandı.

Son dönemde gündeme gelen erken seçim tartışmalarına ilişkin yapılan son anketin sonuçları yayınlandı. Metropol Araştırma Şirketi tarafından yapılan “Türkiye’nin Nabzı 2020” anketinde vatandaşlara “Erken bir seçim olmasını ister misiniz?” sorusu yöneltildi.

HALK ERKEN SEÇİM İSTEMİYOR

Erken seçim olmasını istemeyenlerin oranı ise yüzde 53,1 olarak ölçüldü. Vatandaşların yüzde 35.5’i erken bir seçime sıcak baktığını belirtti. Ankete katılan vatandaşların yüzde 11’i ise bu konuda bir görüş bildirmedi.

BAŞKAN ERDOĞAN’IN GÜVEN ONAYI

Anket sonucuna göre; “Evet, onaylıyorum” diyenlerin oranı yüzde 52, “Hayır, onaylamıyorum” diyenlerin oranı yüzde 40,9, “Fikrim yok” diyenlerin oranı ise yüzde 7,2 oldu. Yeni Akit

selyus