Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 15 Eylül 2019

Erdoğan’ın kabine değişikliği açıklaması

Kabine değişikliği olacak mı sorusunu cevaplayan Başkan Erdoğan, “Gerek ekonomi olsun gerek diğer alanlarda olsun şu anda arkadaşlarımın hepsi de ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Eğer böyle bir şeye aksama olur da gerek duyulursa, onu zaten yaparız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde, Reuters haber ajansına, Türk dış politikası, bölgesel gelişmeler ve uluslararası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Erdoğan, soru üzerine, kabine değişikliğinin ihtiyaç hâlinde yapılacağını, bunun sipariş üzerine yapılacak bir şey olmadığını kaydetti. Başkan Erdoğan, “Şu anda ortada herhangi bir sıkıntı yokken kabine konusunu ele almanın anlamı yok. Çünkü gerek ekonomi olsun gerek diğer alanlarda olsun şu anda arkadaşlarımın hepsi de ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Eğer böyle bir şeye aksama olur da gerek duyulursa, onu zaten yaparız” dedi.

“TÜRKİYE’DE ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI, SÜREKLİ BU KONUŞULUYOR”

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne yönelik uluslararası kamuoyundan gelen eleştirilerin hatırlatılması üzerine Başkan Erdoğan, bu tür eleştirileri getirenlerin ne siyaseti ne devlet yönetimini bilmediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin demokratik bir hükûmet sistemi olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, şunları söyledi: “Amerika için böyle bir şey konuşuluyor mu? Konuşulmuyor. Fransa’da yarı başkanlık sistemi var. Konuşuluyor mu? Konuşulmuyor. Dünyanın değişik yerlerinde buna benzer sistemler var. Konuşuluyor mu? Hayır, konuşulmuyor, ama Türkiye’de Erdoğan Cumhurbaşkanı, sürekli bu konuşuluyor. Bu bize bir şey sunuyor. Bu da siyasal istikrardır ve biz bu siyasal istikrarı getirebilmek için bu adımı attık. Şu an itibariyle de bazı eksikler vesaireler olsa da hazırlıklarımızı yaptık. Bunu kamuoyuyla da paylaşacağız. Güzel bir yere geldik ve inanıyorum ki, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ülkemizdeki şu bir yılı aşkın sürecin bütün artıları eksileri elimizde. Onlarla beraber yeni bir döneme hazırlanacağız.”

selyus