Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Haziran 2023

Erkan Kandemir, AK Parti kongre süreçleri ile ilgili açıklama yaptı

Katıldığı canlı yayın programında partisinin kongre takvimine ilişkin konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, “Önce büyük kongre, sonra il ilçe kongreleri olacak. 16 ya da 30 Eylül’de MKYK’da karar almak suretiyle Cumhurbaşkanımızın uygun gördüğü tarihte kongreyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında yapılan seçimlerin ardından birçok siyasi parti kongreyi gündemine aldı. Seçimden bir kez daha zaferle çıkan AK Parti’de büyük kongre takvimi belli oldu.

CNN TÜRK’te yer alan habere göre; Üçüncü yıla gitmeden kongre yapmak istediklerini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sürece ilişkin detayları paylaştı.

ÖNCE BÜYÜK KONGRE ARDINDAN İL VE İLÇE KONGRELERİ

Kandemir, “Önce büyük kongre, sonra il ilçe kongreleri olacak. 16 ya da 30 Eylül’de MKYK’da karar almak suretiyle Cumhurbaşkanı’mızın uygun gördüğü tarihte kongreyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kandemir’in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

KONGRE TAKVİMİ 13 AY SÜRECEK

Biz siyasi partiler 2 sene bittiğinde kongre yapabilir hale geliyorlar. Biz de 2 senemizi tamamladık. 3. senemizi de geçmek istemiyoruz. Bizde kongre takvimi yaklaşık 13 ay sürüyor. Bunların tabii yasak süreleri var. Bu bizim gibi titiz çalışan partilerde, istişareyi doğru yaparak toplumdaki doğru isimleri tercih ederek süreci gerçekleştiriyoruz.

Yerel seçimlere çok az bir süre kaldığı için il-ilçe kongrelerimizi daha sonra yapacağız. Eylül ayı içerisinde önce bir kongremizi yapacağız.

Cumhurbaşkanımız geniş bir istişare ekibi kuruyor. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Seçimler tamamlandı, bakanlar şekillendi. Çok güçlü bir Meclis grubu, çok güçlü bir üst düzey demokrasi. Şimdi siyasette yeni bir yenilenme ve sonrasında yerel seçimlere doğru hazırlanıp doğru isimleri aday göstereceğiz.

“KENDİ YOL HARİTAMIZI ÇİZDİK”

16 ya da 30 Eylül’de MKYK’da karar almak suretiyle Cumhurbaşkanı’mızın uygun gördüğü tarihte kongreyi yapacağız. Kendi yol haritamızı çizdik. Hiç boşluk vermeyen bir hareket. Hem çalışmaya hem de bu anlamda kadrolarla ilgili tasarrufta bulunulacaksa biz aynen devam ediyoruz.

Aslında seçimden önce tam da söylediğimiz şeyin birebir tezahürünü izliyoruz. Bir tarafta dünyanın değişimine direnen, ben merkezli anlayış CHP’de. Diğer tarafta da toplumdaki değişimi okuyan, dünyadaki değişime göre hemen pozisyon alan, entegrasyonu çok iyi başarmış bir siyasi hareket ve ittifak. Aslında milletimizin iki ittifak arasındaki değişimi Seçim öncesinde görmüş oldu. Bu bizim hem sorumluluğumuzu artırıyor hem ne kadar mücadele etmemiz gerektiğini hatırlatıyor.

“ŞIMARMADAN, KİBİRLENMEDEN HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Bizim Meclis grubumuzun yüzde 70’i değişti, Bakanlar Kurulumuzun tamamı değişti ve yeni gelen arkadaşlarımız da görevi bırakan arkadaşlarımızla büyük bir gururla görevlerine devam ediyor. Böyle bir onuru bize yaşatan bu millete karşı sorumluluğumuz şımarmadan, kibirlenmeden hizmete devam etmek.

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI

Önce bu seçimin bize söylediği şeyler var. Bu konuda dersimize çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Aday olan arkadaşlarımızın, il – ilçe başkanlarımızın raporlarını aldık. Takviye gereken noktalarda kadrolarımızı revize edeceğiz. Eksik bıraktığımız ya da milletimizle ortaklaşamadığı yerler varsa oralara müdahale edeceğiz. Kaynak: CNN TÜRK

selyus