Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Mart 2023

Fatih Erbakan, “Ülkemizin CHP zihniyetine teslim edilmesine razı olmadık”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuk olduğu TRT Haber’de yaptığı açıklamada, “Ülkemizin yeniden CHP zihniyetine teslim edilmesine vesile oldunuz’ suçlamasıyla muhatap olmak istemedik.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘Cumhur İttifakı’na katılmalarının ardından TRT Haber’de merak edilenleri cevapladı. ”Cumhurbaşkanı ile prensipler konusunda uzlaştık, böyle bir adım attık” diyen Erbakan, içlerinde FETÖ’cü ve PKK yöneticilerinin de olduğunu iddia ettiği Millet İttifakı’nın kazanmaması için ‘Cumhur İttifakı‘na katıldıklarını söyledi.

Fatih Erbakan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Biz Yeniden Refah Partisi olarak ilk kurulduğumuz günden beri söylediğimiz söz vardı. ‘Burada biz mevcut iktidar gitsin de ne olursa olsun’ diyen bir parti değiliz.

“İKTİDAR DÜŞSÜN DİYE SİYASET YAPMIYORUZ”

Bir iktidar düşürülsün ondan uzaklaşılsın diye siyaset yapmıyoruz. Projelerimiz var, planlarımız var bunlar yapılsın diye uğraşıyoruz.

Bunları başka partiler yapmasın biz yapalım gibi bir inadımız da hiç olmadı.
Prensiplerimiz dediğimiz mutabakata vardığımız maddeler bizim yıllardır ana söylemlerimiz.

Cumhur İttifakı’nın iktidarı kazanması halinde bu mutabakatın olması için çaba göstereceğiz sözünü aldıktan sonra böyle bir inat peşinde olmamız mümkün olmaz.

Bu seçimle beraber inşallah Mclis’e girip bunların takipçisi olacağımızı umut ediyoruz. Cumhurbaşkanı ile prensipler konusunda uzlaştık. Böyle bir adım attık.

Ülkemizin 60-70 yıl sonra yeniden CHP zihniyetine teslim edilmesine vesile oluruz suçlamasıyla muhatap olmak istemedik. Çünkü bu bizim bu mutabakatı sağlamayıp bir Cumhurbaşkanı adayı olarak devam etmemiz halinde böyle bir ihtimal olması söz konusuydu.

“FETÖ’CÜLER KAZANSIN İSTEMEDİK”

Ve karşı blokta bütün sol, komünist, sosyalist, fraksiyonların bir araya geldiklerini görmemiz, FETÖ unsurlarının tamamen karşı bloğa destek olduğunu görmemiz, hatta PKK yöneticilerinin açıkça çektikleri videolarla, yaptıkları açıklamalarla mevcut iktidarın devrilmesi ve karşı bloğun iktidara gelmesi için destek olduklarını görmemiz karşısında bu bloğun kazanmasına vesile olan bir parti olmak istemedik.

Mutabık kaldığıız prensiplerin uygulanması milletin faydasına olacak. Biz de mecliste bunun takipçisi olacağız. Hem de aynı zamanda tabi diğer bloğa baktığımızda bunların ülkeye, millete bir şey veremeyeceğini hatta zarar getireceğini düşündüğümüz için böyle bir adım atmış olduk. İnşallah hayırlı olur.

MİLLET İTTİFAKI ÇİZGİMİZLE TABAN TABANA ZIT

Milli görüş çizgimizle Millet İttifakının görüşü taban tabana zıt. Millet İttifakıyla ilgili bizim eleştirilerimiz uzun zamandır var.

Millet İttifakının en büyük partisinin genel başkanına soruluyor LGBT’nin Türk aile yapısına zararı var mı? ‘Ne münasebet Türk aile yapısına bir zararı yoktur’ diyor.

Buraya kadar saydıklarımızın bizim milli görüş çizgimize uymasının imkanı yok. 4-6 yaş arasındaki çocuklara Kuran öğretmek çağ dışılıktır. Böyle bir şeye müsaade edilemez yine Millet ittifakı’nın görüşüdür.

“İHA’LAR SİHA’LAR ERBAKAN HOCAMIZIN EN ÖNEMLİ PROJELERİ”

Yine bir diğer genel başkan iktidar olduğumuzda ‘İHA’lara SİHA’lara dokunacağız’ diyor. İHA’lar SİHA’lar Erbakan hocamızın en önemli projelerindendir.

Diğer taraftan da bizim şu deklarasyonda ortaya koyduğumuz maddeler temel söylemlerimiz.

‘İlk işimiz İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koymak’ diyor. İstanbul Sözleşmesi’nin maddesi Milli Görüş’e aykırıdır.

Bunu gelir gelmez tekrar getireceğim diyor. Milli görüş partisi olan bir parti buna nasıl tamam diyor.

“SAADET PARTİSİ’NİN MİLLİ GÖRÜŞÜ TEMSİL EDECEK YETKİSİ KALMAMIŞTIR”

Biz partimizi kurduğumuzdan beri dedik ki Saadet Partisi’nin Milli Görüşü temsil edecek yetkisi kalmamıştır. Zaten partimizi kurmamızın sebebi de onların Milli Görüşü temsil edememesidir.

Bizim eksik gördüğümüz noktaları mutabakat metnimize yazdık. Eksikleri tamamlamak için, yanlışları düzenlemek, doğruyu da tebrik etmek için çıktık yola.

8 başlı bir sistemi getireceğim diyorsunuz. Genel başkanlardan birisi ifade etti, biz sıradan bir başkan yardımcısı olmayacağız dedi. Şimdi siz hepsinden onay alacaksınız.

“NEREDEN BAKSANIZ BİR TUTARSIZLIK”

Anayasada karşılığı olmayan bir şekilde 7 kişiden onay alacak. Sizin en büyük vaadiniz yeniden parlamenter sisteme dönmek ama bir yandan da başkan yardımcılığı üzerinden bir seçim yürütüyorsunuz. Nereden baksanız bir tutarsızlık.

Erbakan hocamızın çizgisini devam ettirmek demek onun savunduğu prensipleri hayata geçirmek demek.

Biz de inşallah güçlü bir şekilde mecliste temsil edilerek bunların yapılması için takipte olacağız. Mecliste olursak çok daha büyük hayırlara vesile olup şerlere fren olacağız. Türkiye gazetesi

selyus