Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Ağustos 2016

FETÖ araştırma komisyonunda tanıdık isimler

TBMM Genel Kurulu’nda FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Mihrimah Belma Satır ile Dr. Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram gibi tanıdık değerli isimler var.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlanandı. Buna göre AK Parti’den 9, CHP’den 4, MHP ve HDP’den birer milletvekili komisyon üyesi oldu. Komisyonda AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Mihrimah Belma Satır ile Dr. Ravza Kavakçı Kan, Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram seçildi.  

TBMM Genel Kurulu’nda FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na üye olarak seçilen AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram ile AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan aynı zamanda AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesidir. İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyon Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin tüm yönleriyle araştırarak gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon 15 üyeden oluşacak. Komisyonun çalışma süresi başkan, başkan vekili, sözcü ve katip üye seçimi tarihinden sonra 3 ay olacak. Kurulan komisyon, gerekli görülmesi halinde Ankara dışında da çalışmalarda bulunabilecek.

KOMİSYON ÜYELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR

“İstanbul milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, AK Parti Eskişehir AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan; Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Milletvekili Aytun Çıray; HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan.”    

selyus