Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Temmuz 2016

FETÖ’nün başı ‘haşhaşi’ teslim mi ediliyor!

Milletin seçtiği yasal yönetime el koymak isteyen Fetullah Terör Örgütü’nün başı, haşhaşi Fetullah Gülen, darbe girişimi, paralel yapı ve paralel devlet kurmak suçlarından dolayı ABD Dışişleri Bakanı John Kerry iade edileceğini ima ederek Türkiye’ye yardım etmeye hazır olduklarını belirtti.

Başbakan Binalı Yıldırım’ın “Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın, bu adamın arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke dost değildir. Türkiye’ye karşı ciddi bir savaşım içerisindedir” restinin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, darbe girişiminin soruşturulması konusunda ABD’nin Türkiye’ye yardım etmeye hazır olduklarını belirtti.

Kerry’nin açıklamasına göre Fetullah Terör Örgütü’nün baş haşhaşisi Fetullah Gülen her an Türkiye’ye teslim edilecek gibi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’IN HAŞHAŞI BAŞI FETULLAH GÜLEN İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI:

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in ABD’deki durumu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: Fethullah Gülen terör örgütünün başı olan ve iade talebi yaptığımız birisidir. Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın, bu adamın arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke dost değildir. Türkiye’ye karşı ciddi bir savaşım içerisindedir. Bütün bu yaşananlardan sonra bu işin müsebbi olan bu çete liderinin hak ettiği ceza ile buluşması en büyük dileğimizdir.

selyus