Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Eylül 2020

Gazeteci Suna Anaç, Veli Velat Akyıldız’ı köşesine taşıdı

Araştırmacı gazeteci Suna Anaç, çok önemli ve güncel bir konuyu kendi ismini taşıyan blog’da köşesine taşıdı. Altı çizilecek bilgileri okurlarıyla paylaşan Anaç, yazısında da bahsettiği üzere Gençlik Kolları MKYK Üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı Doğu Anadolu Bölge Başkanı Veli Velat Akyıldız’ın öncülüğünü yaptığı Doğu ve Güneydoğu gençliğinden ümitli görünüyor.

Tecrübeli gazeteci ve Köşe Yazarı Suna Anaç’ta AK Parti’nin parlayan genç siyasetçisi Akyıldız’ı kaleme aldı…

20 bin yeni ‘genç üye’ önemli olduğunu ve bu çalışmanın mimarlarından olan bir isim ile sohbet ettiğini belirten Suna Anaç, “Z Kuşağı 1995 ve sonrasında doğan kişileri temsil eder. Çeşitli kaynaklarda internet kuşağı, zeki kuşak, Google kuşağı, ‘.com’ kuşağı olarak da adlandırılmaktadır.

Herkes onları konuşuyor! Z kuşağı denilince;

– Yaratıcı ve işbirlikçi olmak

– Oldukça zor çevresel, sosyal ve ekonomik sorunları çözmek

– Kendi kendini yönlendirebilmek

– Grup çalışmasını rahatlıkla yapabilmek

– Bilgiyi çok hızlı işleyebilmek

– Daha zeki olmak

Bu maddeler etkili… Ne yalan söyleyeyim evimde de var bir tane bu gençlikten 🙂 Belki de, bu yüzden daha hassas bakabiliyorum bu gençliğe.

Tabii ki, Z kuşağı bir dayatmadır! “Küreselci beyinler bu kuşağın muhalif ruhunu istismar ediyor.” diyen de var, tam tersini düşünen de var. Önemli olan ‘Biz bu gençliği ülkemiz, gelecek ve yarınlarımız adına nasıl kazanırız?’ diyebilmeliyiz.

Bizler kuşaklara bölünmek zorunda mıyız? Bu tartışılır! Ama yaklaşık 7 milyon gencin 2023 seçimlerinde oy kullanacağını biliyoruz.

Peki partiler ve ülkemiz de iller bazında bu gençliğin ne kadar yanında?

İnternet üzerinden memleketim gençliği neler yapıyora bakarken…

1990 Diyarbakır doğumlu, 2009’da Diyarbakır Yenişehir Gençlik Kollarında siyasete adım atmış, 2018’de Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş doğu ve güneydoğu Anadolu gençleriyle diyalogda olan ismi sosyal medyayı kurcalarken gördüm. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu üye seferberliğinde Gençlik Kolları İl bazında Elazığ 1’inci, Bingöl’de 3’üncü oldu. Kısa süre içinde Van’da 10 bin yeni genç üye yapıldığı haberini okuyunca kendisini arayarak telefonda sohbet ettik.

Kim bu isim?

Yaklaşık 1 yıldır Gençlik Kolları MKYK Üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı Doğu Anadolu Bölge Başkanlığını yürütmekte olan Veli Velat Akyıldız.

VAN’DA 10 BİN ‘GENÇ ÜYE…’

Genç başkana, bölge gençliğini ve başka ne gibi çalışmalar yapıldığını sordum?…

Akyıldız: ”Bölge kontrolümde olan illere giderek tüm çalışmaları yerinde izliyorum, tabii ki pandemiden kaynaklı dikkatli ve kontrollü bir şekilde. Doğu Anadolu Bölgesinde Yaklaşık 35 bin gençle bir araya geldim. STK ve Kanaat önderleriyle görüşüp fikirlerini alarak partimizin gençlerle iç içe olmasına yönelik çalışmalarda Gençlik Kolları olarak neler yapmamız gerektiğini, parti bünyemize yeni genç üyeleri nasıl dahil ederiz ve yeni katılan genç arkadaşlarımızla yapılacak çalışmalarımıza dahil ederek onlarla birlikte programları istişareler eşliğinde teşkilat arkadaşlarımla organize ederim.

Üzücü bir Deprem yaşadık. Biz Gençlik Kolları olarak, Elazığ halkına destek amaçlı yanlarında olduğumuzu gösterme adına, Kızılay’a ve AFAD’a gönüllü 17 ilden 20 genç isimle çalışmalar yaptık. Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş’ün başlatmış olduğu ”Bir Oyuncak Çok Tebessüm” kampanyasında büyük emekler vererek bölgemiz gençliğiyle çocuklara ulaştık. Pandemi sürecinde Sayın Büyükgümüş, Başkanlığında oluşturulan ”Komşuluk Seferberliği” kampanyasında Doğu Anadolu bölgesinde benim koordinasyonumun öncülüğünde gençlikle omuz omuza vererek güzel çalışmalar yaptık.

SORUMLU OLDUĞUM, BÖLGE BAZINDA YAKLAŞIK ’20 BİN GENÇ ÜYE…’

Yine aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ Kampanyasında Doğu Anadolu Bölgesinde bölge sorumlusu olarak teşkilatların büyük destek sağlamasında uğraşlarımızla ve İller bazında yaklaşık 20 bin genç arkadaşımızı parti bünyemize katmanın iyi ve başarılı çalışmanın sonucuna imzalar atmanın mutluluğuyla ‘Durmak yok, yola devam’ diyorum.

Bölgemizin  siyasetçileriyle uyum içinde çalışarak partimizin 2023 hedefleri doğrultusunda İller bazında verilen görevi elimden gelenin en iyisiyle sonuçlandırarak daha iyiye ulaştırma adında uğraşlar vermeye devam ediyorum” dedi.

Anlaşılan o ki, AK parti genç ve başarılı isimlerle gençliği bünyelerine katarak çalışmaya başlamış. Z kuşağı ya da adı her neyse 7 milyon genç oy kullanacak.

Şunu bilmeliyiz ki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde genç olmak çok daha zor ve çetin uğraşlar verdirir. Bu zorlu mücadelede oralarda cenk etmek pek kolay değildir.

‘Gençliğin ruhunu işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız orada ısırgan ve dikenler yetişir.’

O yüzden,

Bravo Veli Velat Akyıldız… Siz zorlu ve çetin yollarda mücadele içindesiniz; siz gibi genç isimlerin böylesi uğraşlarını yayınlamak da biz araştırmacı gazetecilere düşer.

“Gençliği iyiye yönelten insanlığı iyiye yöneltir.”

selyus