Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Kasım 2020

Gelecek Partisi, 1. Olağan Kongresini yaptı

Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi Ankara’da gerçekleşti. Dina Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci’nin kongreye Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen kongre üyeleri hem genel başkanlarını hem de MKYK ile Disiplin ve Denetleme Kurulları seçti.

Kongreye katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de yüklendi. Davutoğlu, Bahçeli’ye ” Sayın Bahçeli bize karşı gür çıkan sesiniz ve yardımcılarınızın hakaretleri, Uygur Türkleri söz konusu olunca niye çıkmıyor. Niye sesiniz çıkmıyor. Niye Cumhurbaşkanı’na niye iktidara sormuyorsunuz. Hani mazlum milletlerin sesiydiniz. Çin’den gelen üç beş kuruşa mı tamah ediyorsunuz. O minik ortak var ya! Ondan korkuyorlar” dedi.

“CUMHURİYET VATANDAŞLARI CUMHUR KAVRAMI ETRAFINDA BİRLEŞTİRİR”

Cumhuriyet te vatandaşların mutlak siyasal eşitliğine dayandığını, yüz yıl önce Balkan ve Birinci Dünya Savaşı’nın acıları üzerinde bir İstiklal Savaşı vererek diyen Davutoğlu, “Cumhuriyet milletin siyasal düzen ve devlet üzerindeki egemenliğine dayanır, demokrasi bu egemenliği çoğulcu bir rıza ilişkisine dönüştürür. Cumhuriyet vatandaşları eşitler, demokrasi bu eşit vatandaşların farklı tercihlerinin ülkenin geleceği ile ilgili kararları etkileme süreçlerini katılımcı bir şekilde tanımlar. Cumhuriyet vatandaşları cumhur kavramı etrafında birleştirir, demokrasi çeşitliliklerin toplumsal hayata özgürce yansımasını sağlar.”

selyus