Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Aralık 2021

Gelecek Partisi 2 yaşında

Gelecek Partisi 2. Kuruluş yıldönümü kutlamasını, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı İstanbul Küçükçekmece’de ki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kutlama programına, resmi makamlardan edinilen bilgiye göre 5000 kişinin üzerinde bir katılım oldu. Anadolu teşkilatlarının adeta akın ettiği Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde pek çok partili programı ayakta takip etti.

Yaptığı konuşmada partililere hitap eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partinin 2 yılda kat ettiği mesafeye ilişkin değerlendirmelerde bulunup, iktidarın politikalarını eleştirdi.

“BUNDAN 2 YIL ÖNCE 152 KURUCUMUZLA BİRLİKTE, ZORLU AMA KUTLU BİR YOLA ÇIKTIK”

İşte Genel Başkan Davutoğlu’nun konuşmalarından satır başlıkları:

“Bundan 2 yıl önce 152 kurucumuzla birlikte, zorlu ama kutlu bir yola çıktık. Daha sonra bu yolda bana kadın, erkek, yaşlı, genç 10 binlerce vatan evladı umutla, azimle ve cesaretle katıldı.” diyen Davutoğlu, “İki yıl önceki kuruluş konuşmamda da vurguladığım gibi, Farklı yaşlardayız ama hepimiz genciz. Farklı inançlara mensup, farklı dilleri konuşan, farklı etnik kökenlerden gelen ancak bu aziz toprakları vatan bilen ve geleceğe birlikte yürümeyi şiar edinen bir topluluğuz. Farklı kökenlerdeniz ama hepimiz eşit ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Üç nesil olarak çok sancılar yaşadık, çok acılar gördük. Ama geçmişe değil geleceğe, nefrete değil sevgiye, öfkeye değil merhamete, korkuya değil ümide ayarlıyız.”

Cumhuriyetin 100. Yılında bu gençlerin akın akın yurt dışına gitmesine yol açan sizlerin omuzlarındadır

Ahmet Davutoğlu, “Sizin oluşturduğunuz bu korku ve kaos beklentisi iklimi gençlerimizin beyin göçü halinde yurt dışına gitmesine yol açıyor. Bu ülkenin kaynaklarını değerlendiremeyip onların dedelerini Cumhuriyetimizin 50. Yılında gurbetçi olarak Avrupa’ya gönderen iktidarların veballerinin misli ile fazlası Cumhuriyetin 100. Yılında bu gençlerin akın akın yurt dışına gitmesine yol açan sizlerin omuzlarındadır.”

“DOĞA İLE SAVAŞMADAN, ŞEHİRLERİMİZİN DOKUSUNU BOZMADAN KALKINMAK MÜMKÜNDÜR”

Davutoğlu, “Doğa ile savaşmadan, şehirlerimizin dokusunu bozmadan kalkınmak mümkündür. Artık evrensel bir nitelik kazanan Yeşil Mutabakatı insan ve çevre-odaklı kalkınma stratejimizin ana unsuru olarak görüyoruz. Partimizin kurumsal rengi olan yeşil, doğa dostu kalkınmanın ve yeşil mutabakatın da sembolüdür.”

Davutoğlu’nun konuşmasının ardından çeşitli siyasi parti, STK, iş ve sanat dünyasından Gelecek Partisi’ne 100’ün üzerinde katılım gerçekleşti.

selyus