Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Kasım 2021

Gelecek Partisi İl Başkanı İsa Mesih Şahin, Başak Cengiz cinayetinin yaşandığı yerde basın açıklaması yaptı

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Avukat İsa Mesih Şahin, Mimar Başak Cengiz cinayeti ile ilgili olayın yaşandığı yerde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında İl Başkanı Şahin’i Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Özlem Bektaş, Ataşehir, Kadıköy, Sancaktepe, Beykoz İlçe Başkanları, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilçe teşkilatları yalnız bırakmadı.

Başkan Şahin, “Biz il başkanlığı olarak bu üzücü konuyu yakından takip ettik. Genel Başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu da bu konuyu takip ediyor. Bu menfur cinayeti şiddetle kınıyoruz. Yapanın yanına kar kalmaması ve failin farklı şekilde kurtulmaması için biz kamuoyunda bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan paylaşmak istiyoruz. Tabiki üzüntü verici ve kanımızı donduran bir olay. Burası İstanbul’un en güvenli yerlerinden birisi olarak bilinen bir yer. Maalesef İstanbul’un en güvenli yerinde dahi böyle bir cinayet işlenebiliyor. Bu açıdan da düşünmek gerekir.”

“SOKAĞIN ADI MİMAR BAŞAK CENGİZ OLSUN”

Başkan Şahin, “Böyle bir olaya kurban giden kardeşimizin adının yaşatılması için Karanfil Sokağın adının Mimar Başak Cengiz sokağı olarak değiştirilmesi yönünde bizim de talebimiz olacak. Bu  vesileyle de biz yetkililere bu talebimizi iletmiş oluruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından olayın yaşandığı yere kırmızı karanfil bırakan partililer alandan ayrıldılar.

selyus