Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Haziran 2020

GENER’ın anketi ses getirdi!

GENAR Başkanı İhsan Aktaş, katıldığı bir televizyon programında yaptıkları son anketten bahsetti.

Kendi şirketi ve diğer firmaların yaptığı anketleri yorumlayan GENAR Başkanı İhsan Aktaş, “Peki AK Parti hükümeti süreci doğru yönetti mi diye soruyorsunuz yüzde 62 başarılı bulduk diyor. Diğer taraftan CHP’lilerin yüzde 61’i Bakanlığı yüzde 63’ü de Bakan Beyi başarılı buluyor. Şimdi kitlenin yüzde 60 ile yüzde 80 arasını memnun olduğu bir süreçten iktidarın oyu yukarı mı tırmanır, aşağıya mı iner?” dedi.

Aktaş’ın değerlendirmeleri şu şekilde;

Salgınla mücadelede değişen değerler

Her firma araştırma yapıyor ama olay yayınladıktan sonra yaşanıyor. Biz seçimlerden bir ay sonra yaptığımız araştırmada beklenti şuydu; AK Parti yüzde 30-35’lere geriledi. Biz araştırma yaptığımızda AK Parti yüzde 39-39.5, MHP yüzde 11-11,5 civarındaydı, toplandığında yüzde 51 ediyordu.

Sağlık Bakanlığı’nın salgın sürecini nasıl yönettiği sorusuna halkın yüzde 75’i olumlu bakıyor. “Bakan Beyin tutumunu, yönetimini başarılı buluyor musunuz” sorusuna yüzde 80’i Bakan Beyi başarılı buluyoruz diyor.

AK PPARTİ VE MHP’NİN OYLARI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN DE ÜSTÜNE ÇIKTI

Peki AK Parti hükümeti süreci doğru yönetti mi diye soruyorsunuz yüzde 62 başarılı bulduk diyor. Diğer taraftan CHP’lilerin yüzde 61’i Bakanlığı yüzde 63’ü de Bakan Beyi başarılı buluyor. Şimdi kitlenin yüzde 60 ile yüzde 80 arasını memnun olduğu bir süreçten iktidarın oyu yukarı mı tırmanır, aşağıya mı iner?

Bizim yaptığımız araştırmaya göre AK Parti ve MHP’nin oyları Cumhurbaşkanlığı seçiminin de üstüne çıktı.

HİÇBİR ZAMAN KARARSIZLAR YÜZDE 30 OLMAZ

Ciddi alınan bir firma diyor ki AK Parti’nin oyları yüzde 30’a düştü, kararsızlar şöyle oldu. Firmalar kararsızları açıklarken şöyle açıklıyorlar; Türkiye’de sandığa gitmedim, oy vermedim veya seçimi protesto eden yüzde 16-17-18 bir kitle var. Bir de “Bu seçimde kararsızım” diyen bir kitle var. İkisi toplandığı zaman yüzde 13-14’le yüzde 15-16’yı etti size yüzde 30 gibi kararsız gözüken bir kitle ama gerçek kararsız ya yüzde 9’dur, 10’dur, 11’dir hiçbir zaman yüzde 30 olmaz. Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

selyus