Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Mayıs 2017

Gücün yetiyorsa Erdoğan’ı ‘NATO Zirvesi’ne sokma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben NATO’daki yapılacak bir zirveye katılacağım. Olay budur. Gücü şuna yetiyorsa, ‘Ben NATO Zirvesi’ne de Erdoğan’ı sokmam’ diyorsa, buna gücü Belçika yetkilerinin yetiyorsa çıksınlar bunu açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum zırvaya değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını cevapladı.

“BEN ZİRVEYE GİDİYORUM ZIRVAYA DEĞİL”

Çin ve Amerika ziyaretinden sonra NATO Zirvesi için Brüksel’e gideceği hatırlatarak, Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur’ın, ‘Erdoğan yanlısı gösterilere izin vermeyeceğiz’ şeklinde açıklamaları olduğunun sorulması üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

“Brüksel Belediye Başkanı, NATO’nun bir mensubu değil ve NATO adına konuşacak birisi de değil. O kendi işine baksın. Brüksel sokaklarını nasıl temizleyeceğini düşünsün. Ona göre ne gibi adımlar atılacak onları düşünsün. Bıraksın da bu işleri üst düzeydeki Belçika’nın NATO’daki temsilini üstlenen kişiler konuşsun. Orada Erdoğan yanlılarına ben kalkıp da şu anda ne Brüksel Belediyesini ziyarete gidiyorum ne de bu noktada Brüksel’deki Belçika yetkililerini ziyarete gidiyorum. Ben NATO’daki yapılacak bir zirveye katılacağım. Olay budur. Gücü şuna yetiyorsa, ‘Ben NATO Zirvesi’ne de Erdoğan’ı sokmam’ diyorsa, buna gücü Belçika yetkilerinin yetiyorsa çıksınlar bunu açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum zırvaya değil. Dolayısıyla da atacağımız adımın nerelere tekabül ettiğini de gayet iyi biliriz. Bunlarınki zırvalamak başka bir şey değil. Biz görevimizi yaparız ve NATO Zirvesi’nde de A’ dan Z’ye bütün bu olanların hepsi zaten orada gündeme gelecek. NATO niçin var? Bunları hep konuşacağız. Eğer NATO terörle mücadele de bir rol almayacaksa niye var. Bunları da konuşacağız. Dünyanın değişik yerlerinde NATO’nun tüm bu terörle mücadelelerinde nasıl rol aldığını gayet iyi biliyoruz. Örnekleriyle inşallah bunlarında gereğini yaparız.”

selyus