Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Ocak 2016

Hasan Can, “Dünya Müslümanlarının Lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır”

‘Mekke’nin Fethi Gecesi’ programına katılarak dünya Müslümanlarına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Can, Dünya Müslümanlarının Lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ‘Mekke’nin Fethi Gecesi’ gençlik şöleni programına katılan Başkan Hasan Can, İslam Alemine tercüman oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya Müslümanlarının lider olduğunu dile getiren Yerel Yönetimlerin Duayeni, deneyimli siyaset adamı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bilesiniz ki şuurlu dünya Müslümanları kendi gönüllerinde bir lider ve kendi dünyalarında bir baş görmüştür” dedi.

Dünya Müslümanlarının birliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Hasan Can, “Değerli kardeşlerim bugün maalesef dünya Müslümanlarının başı bir yere bağlanmamış, adeta dağınık tespih taneleri gibidir. İşte o tespih tanelerini bir araya dizecek, imamenin altında Allah Allah Suphanallah, Elhamdülillah, Allah’u Ekber diyerek zikrettiğimiz tespihi oluşturacak idareciler ve tarih boyunca olduğu gibi mücahitlere ihtiyaç var. Bugün dünya Müslümanları başsızdır. Ama bilesiniz ki şuurlu dünya Müslümanları kendi gönüllerinde bir lider ve kendi dünyalarında bir baş görmüştür. Ecdadımız Osmanlı olduğu gibi. Tıpkı ecdadımızın 600 yıl boyunca dünya Müslümanlarının hakkını ve hukukunu muhafaza ettiği gibi. Bugünkü bilinçli ve şuurlu dünya Müslümanlarının da bu ecdadın torunları olarak bu görevin bizim görevimiz olduğunun idraki içerisindedir. Onun için bizim yurdumuzun, ülkemizin yüreğiyle konuşan, ülkemizin yüreği ile dünya Müslümanlarına koşan, bu ülkenin değerleriyle buluşmuş liderlerimizi Alem-i İslam, dünya Müslümanlarının lideri olarak görüyor. Onun için Recep Tayyip Erdoğan’ı öyle görüyorlar” şeklinde konuştu.   

selyus