Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Nisan 2017

Hasan Can farkıyla Ümraniye Mitingi tarihe geçti

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yaklaşık 150 bin Ümraniyeliyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la buluşturan tecrübeli siyaset adamı Hasan Can olmak için önce ‘Usta’ olmak lazım. Öte yandan Hasan Can farkıyla Ümraniye Mitingi tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la buluşmak için Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na adeta sel olup akan yaklaşık 150 bin Ümraniyeli, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı mahcup etmedi. AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı ile Ümraniye Belediyesi’nin koordineli çalışması sonucu tarihi bir başarıya imza atan “Usta Belediye Başkanı” ödüllü Hasan Can, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok memnun kaldığı bu buluşmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Böylelikle AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatının ne kadar büyük bir aile olduğu da ortaya çıkmış oldu. Bu arada gözden kaçmayan bir başka güzellikte meydandaki tanıtım ve süsleme idi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı, Türk Bayraklarıyla, Şehit Posterleriyle, afişleriyle, pankartlarıyla, balonlarıyla evet bayraklarıyla muhteşem bir görüntü sergiledi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanı dolduran 150 bin kişinin ve mitingi televizyondan canlı izleyen milyonların önünde Ümraniye’yi örnek bir ilçe haline getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etmesi Ümraniye için büyük bir ‘Onur’ ve ‘Gurur’ vesilesidir.

“ALLAH LİDERİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “15 Temmuz’da bu milletin göğsüne saplanmaya çalışılan hançeri milletimiz ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşuyla engelledik. Allah liderimizi başımızdan eksik etmesin, Allah bu millete zarar vermeye çalışanlara fırsat vermesin. Ümraniye olarak; ülkemize zarar vermeye çalışanları sandıkta alt etmeye hazırız” dedi. Tüm şehitlere rahmet ve gazilere şifa dileyen Başkan Hasan Can; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sizler adına; saygı ve sevgiyle ‘Hoş geldiniz, safalar getirdiniz’ diyorum” şeklinde konuştu.

“ÜMRANİYE’Yİ BUGÜN MODERN BİR KENT HALİNE GETİREN BAŞTA BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdiği konuşmada, Ümraniye’de, 1993’te gerçekleşen ve 39 vatandaşın hayatını kaybettiği çöp patlaması olayını anımsattı. AK Parti yönetimiyle Ümraniye’nin çehresinin değiştiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu patlamanın yaşandığı alanda şimdi Ümraniye Spor Tesisleri’nin bulunduğunu ifade ederek, “O günlerden Ümraniye’yi bugün modern bir kent haline getiren başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim. Ümraniye’nin 15 Temmuz’da 8 şehit veren, 120 de gazisi olan bir ilçe olduğunu anlatarak, ülkenin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusunda, şehitleri ve gazileriyle Ümraniye’nin kendisini ibra etti. İlçenin 700 bin nüfusuyla pek çok ilçeyi geride bıraktı. Böyle bir ilçeye şanına uygun projelerin yaraşır.” diye konuştu. İlçede hayata geçirilecek yeni yatırımlara değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca metro hattının da devreye girmesiyle ilçenin cazibesinin daha da artacağını aktardı.

selyus