Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Mart 2020

Hasan Karal Reise ihanet etti!

Ali Babacan’ın yeni partisinde yer alan isimler bugün netleşti… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Rize eski Milletvekili Hasan Karal’ın, Babacan’ın yeni kurduğu DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulu’nda yer alması büyük şaşkınlığa neden oldu! Rize’de delikli para kadar değeri olmayan Hasan Karal, Erdoğan’ın hem hemşehrisi, hem de en güvendiği isimlerden biriydi… Kendisini elinden tutarak adam eden Başkan Erdoğan’ı adeta satan Hasan Karal’a Rize’de çok büyük tepki var. Karal, yoğun tepkiler böyle devam ederse ileri ki süreçte Rize’de çok zor siyaset yapar!!

Uzun süredir yeni bir siyasi oluşumun hazırlıklarını yürüten eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sonunda partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na teslim etti.

90 kişilik kurucular kurulu listesinde 27 kadın, 16 genç isim yer alırken, kurucular kurulunda yer alan tek milletvekili bir süre önce AK Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu oldu.

Eski AK Parti’li bakanlardan Sadullah Ergin, Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün ve gazeteci yazar Gülay Göktürk listede yer alan diğer dikkat çekici isimlerdi…

Ancak listede öyle bir isim vardı ki, siyaseti yakından takip eden çevreler bu politikacının, Ali Babacan ile birlikte siyasete atılması nedeniyle şaşkınlıklarını gizleyemedi.

O isim AK Parti’de 3 dönem milletvekilliği yapan ve 4’üncü adaylığı veto edilen Hasan Karal’dı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem hemşehrisi, hem de en güvendiği çalışma arkadaşlarından biri olarak bilinen Hasan Karal Rize’de “Hasan Kral” olarak tanınan bir isimdi… Ancak o isim unvanı AK Parti’de iken idi. Şimdi ise sade vatandaş olarak Hasan Karal’ın Rize’de delikli para kadar değeri yok! Süper Haber

selyus