Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Ağustos 2018

Hayati Yazıcı’dan belediye başkanları için üç dönem kuralı açıklaması!

Belediye başkanları için de üç dönem kuralı geçerlidir diyen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Ola ki bir yerde belediye başkanımızın üç dönemi tamamlamış olmasına rağmen tekrar aday gösterilmesinde yarar ve partimizin politikaları açısından gereklilik varsa bu konuda MKYK özel bir karar çıkartabilir. Bir esneklik getirmişiz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bir televizyonda katıldığı canlı yayında, AK Parti’deki kongre hazırlıkları, belediyelerde üç dönem kuralı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BELEDİYELERDE ÜÇ DÖNEM KURALI

Yazıcı, “Üç dönem kuralı belediye başkanları için geçerli olacak mı?” sorusu üzerine, “Geçerli. Bakın burada yanlış bir düşünce var, biz üç dönem kuralını hiçbir zaman kaldırmadık, tüzükte var devam ediyor. Belediye başkanları için de bu kural geçerlidir. Ola ki bir yerde belediye başkanımızın üç dönemi tamamlamış olmasına rağmen tekrar aday gösterilmesinde yarar ve partimizin politikaları açısından gereklilik varsa bu konuda MKYK özel bir karar çıkartabilir. Bir esneklik getirmişiz. Siyasetin çok katı kurallarla sürdürülmesi mümkün değil. Dolayısıyla üç dönem kuralı geçerlidir, bunu uyguluyoruz, uygulamaya devam edeceğiz, ama bu şekilde de bir pozisyonumuz söz konusu.” değerlendirmesinde bulundu.

GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ

Partideki genel başkanvekilliği makamının devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya Yazıcı, “Genel başkanvekilliği kalacak. Daha önce genel başkan yoksa siyasi hukuk işleri başkanı o da yoksa teşkilat başkanı genel başkana vekalet ediyordu ve bu şekilde gidiyordu. İlk defa geçen 21 Mayıs 2017’de yaptığımız olağanüstü kongrede tüzükte yaptığımız değişiklikle genel başkanvekilliği diye bir statü oluşturduk. Bu statü devam edecek.” cevabını verdi.

selyus