Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Ocak 2023

HDP, 6’lı masaya destek vermekten vazgeçerek aday çıkarıyor

Son dakika haberi: HDP, yaklaşan 2023 seçimleri için cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararı aldı. Açıklama Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan geldi. Buldan, “Adayımızı yakında açıklayacağız.” dedi. HDP’nin hamlesinin, adayı hala açıklayamayan 6’lı masada şok etkisi yaptığı aşikar. HDP kanadı, daha önceki açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında 6’lı masanın adayına destek vereceğini birçok kez dile getirmişti.

Seçim yaklaşırken partiler aday çalışmalarına hız verdi. Cumhur İttifakı’nın adayı aylar önce açıklanırken 6’lı masanın adayı hala belirsizliğini koruyor. Sürpriz gelişme ise HDP kanadından geldi. HDP 2023 seçimlerinde kendi adayını çıkarma kararı aldı. Bilindiği üzere HDP, daha önce yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında 6’lı masanın tüm adaylarına destek vereceğini söylemişti. HDP, bir tek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı bunun dışında tutmuştu.

PERVİN BULDAN: KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Puldan, partisinin cumhurbaşkanı adayına ilişkin kararını duyurdu. HDP Kars İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi’nde konuşan Buldan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini belirterek yakın zamanda cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını ifade etti.

Buldan, “Biz halkların demokratik partisi olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. Yani HDP kendi adayınız çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek. Bizim ne Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok.” dedi.

“DİYALOG İÇİNDE OLABİLİRİZ”

Buldan açıklamasının devamında “Ancak ilkesel yaklaşımlarımız elbette ki var. Bu ilkesel yaklaşımlarımızı zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, zamanı geldiğinde müzakere edebiliriz, zamanı geldiğinde diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere gitmektir” sözlerini sarf etti. Türkiye gazetesi

selyus