Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Nisan 2015

HDP adaylarını Kadıköy Meydanı’nda tanıttı

Halkların Demokratik Partisi Kadıköy Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen etkinlikle İstanbul 3 bölge adaylarını tanıttı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü’nün, İstanbul adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla Kadıköy Meydanı’nda düzenlediği aday tanıtım etkinliği başladı. Şeçim çalışmalarının startının da verdiği etkinliğe HDP’nin 3 bölgesindeki HDP milletvekili adayları, HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, HDP il ve ilçe örgütü yönetici ve üyeleri ile binlerce yurttaş katıldı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan’ın fotoğraflarının olduğu pankartlar taşındı. HDP bayraklarıyla donatılan alana, yurttaşlar sarı, kırmızı, yeşil flamalar ile gelirken, kadınlar da yöresel kıyafetleriyle alanın en ön sıralarında yer aldı. Sık sık, “Kadın yaşam özgürlük”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Türkiye’ye adalet HDP ile gelecek”, “Bijî bratiya gelan” sloganlarının atıldığı etkinlik, “Çerxa şoreşe” marşı eşliğinde yapılan saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erdem, alanda bulunan binleri selamladı. Erdem, kadın ve gençlerden HDP’ye isteyerek, “Önümüzdeki yol kısa ve başarıyla sonuçlanacak bir yol, bunun için hepimize çok iş düşüyor. Hepimizin yolu açık olsun” dedi. Yurttaşlara seslenen bir diğer Eş Başkan Cesim Soylu ise, “Seçim mücadelesinde engelleyenler vardır olacaktır provokasyonlar vardır. Ama bizler HDP olarak İstanbul’un her köşesinde, mahallesinde seçim sürecinde güçlü bir şekilde çalışacak ve yüz binlerce insanı temsil edecek bir aday sayısını parlamentoya göndereceğiz” ifadesinde bulundu.

İstanbul milletvekili adayları alandaki yerlerini alırken, etkinlik, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşması ve adayların tanıtımı ile devam edecek.

Etiketler:
selyus