Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Haziran 2016

HDP Milletvekili Yıldırım, kendi partisini topa tuttu!

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, parti görevlendirmelerindeki 3-4 sembolik ismin dışında Müslüman Kürt halkının beklentilerinin karşılanmadığını savundu. Yıldırım, “Ramazan ayında oruç tutmak Müslüman için farzsa tutar, bir birey oruç tutmadığı zaman bu kendisini ilgilendirir. Tutmamasını ulu orta tutanların inancına adeta saygı göstermeme şeklinde bunu yapmaları partimize fayda yerine zarar vermektedir.”

Yıldırım, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi. 

Bugünün Şeyh Sait ve 50’ye yakın silah arkadaşının idam edilişinin 91. yıl dönümü olduğunu belirten Yıldırım, dün Mecliste Şeyh Sait ve arkadaşlarının cenaze yerlerinin devlet tarafından açıklanmasını istediğini anımsattı.

Yıldırım, gerek akademisyen gerekse sahip olduğu inanç kimliğiyle Kürt halkının hislerine ve taleplerine tercüman olmak istediğini ifade ederek, yeri geldiğinde iktidar partisine ve Cumhurbaşkanı’na yaptığı çıkışların kendi partisini eleştirmesine engel olmadığını anlattı.

Partinin geleceğini düşünerek yapıcı eleştiri hakkını kullandığına dikkati çeken Yıldırım, partide çatlak oluşturmak veya parti disiplininin dışına çıkmak gibi söylemleri kabul etmediğini bildirdi.

“HDP, MÜSLÜMAN KÜRT HALKINI TEMSİL ETMİYOR”

Yıldırım, HDP’ye oy verenlerin yaklaşık yüzde 95’inin Müslüman Kürt halkı olduğuna vurgu yaparak, “Her şeyden önce bir parti, kendisine oy ve destek veren büyük halk kitlesini toplumsal karşılıkları çok düşük olan bazı bileşenlerinin ideolojilerine uyarlamak yerine, kendini maddi ve manevi olarak o geniş halk kitlesine uyarlamalı, ona göre kendini dizayn etmeli, tavandan tabana yetkili organlarını ve teşkilatlanmasını adil bir temsil oranıyla ortaya koymalıdır.” diye konuştu.

Parti görevlendirmelerindeki 3-4 sembolik ismin dışında Müslüman Kürt halkının beklentilerinin karşılanmadığına dikkati çeken Yıldırım, gerek milletvekili adayları, gerekse partinin karar organları belirlenirken inançlı seçmenin hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiğini anlattı.

“LGBT EYLEMLERİNDE RAMAZAN AYINA HAKARET EDİLDİĞİ ORTAMDA PARTİMİZ OLMAMALIYDI”

Yıldırım, parti içerisindeki bazı bileşenlerin İslami değerleri ve kutsalları hiçe saymalarının faturasının bütün olarak HDP’ye kesildiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bazı bileşenlerimizin LGBT eylemlerinde, yürüyüşlerinde Ramazan ayına hakaret edildiği bir ortamda partimiz adına orada bulunmaları ve bu hakarete ses çıkarmamaları, yapılanları benimsiyormuş gibi bir görüntü oluşturmakta. Bir bireyin oruç tutup tutmaması kendisini ilgilendiren bir durum. Ancak oruç tutana saygı gösterilmesi gerekiyor.”

“DEVRİMCİLİĞİN, İLERİCİLİĞİN ÖLÇÜTÜ BU DEĞİL”

Ramazan ayında oruç tutmak Müslüman için farzsa tutar, bir birey oruç tutmadığı zaman bu kendisini ilgilendirir. Tutmamasını ulu orta tutanların inancına adeta saygı göstermeme şeklinde bunu yapmaları partimize fayda yerine zarar vermektedir. Tutmuyorsa bir birey saygı göstererek kendi evinde, odasında bunu yapması bana göre uygun olur. Geçen gün genel kurul yapılan binanın aşağısında mescit var. Öğle namazını kıldım. AK Partili arkadaşlarla beraber çıktık mescitten bahçeye doğru. Oradaki AK Partili milletvekili arkadaşlar, kamelyanın etrafından halk oluşturarak çay, kahve içenleri göstererek ‘Kadri hoca sizin iftarınız galiba öğle vakti başlıyor’ demeleri beni üzdü. Ne diyeceğim, nasıl cevap vereceğim? Hepsi seferi, ilaç kullanıyor mu diyeceğim? Hepsi kadın değil ki kadınlık hallerine engeldir diyeyim. Bunlar bizi zor duruma sokuyor. Bocaladığımız durumlar meydana getiriyor. Bunların yapılması partimize zerre kadar fayda getirmiyor ama tonlarca zarar getiriyor. Kaldı ki devrimciliğin ve ilericiliğin ölçütü de ulu orta oruç yemek, içki içmek değil. Bunu yapanların yapacakları yerler kendi özel odaları ve evleridir.”

Kaynak: meclishaber.gov.tr

selyus