Hilmi Türkmen, “Üsküdar benim evim, yuvam oldu”

Türkiye’ye örnek olan eserleriyle İstanbul’un en başarılı belediye başkanları arasında yerini alan Üsküdar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Üsküdarlılara seslendi.

Tevazu sahibi ve alçak gönüllü olan Hilmi Türkmen, “Kültür ve sanata dair meraklarım, sivil toplum ve vakıf kültürü ile tanışmam yine burada Üsküdar’da gerçekleşti. Adeta küçük bir Türkiye olan Üsküdar’da, yaklaşık 30 yıldır sizlerle beraberim. Üsküdar benim evim, yuvam oldu” dedi.

“2014’DE YOLA ÇIKARKEN SÖZÜNÜ VERİP DE YAPAMADIĞIMIZ BİR İŞİMİZ ÇOK ŞÜKÜR KALMADI”

Başkan Türkmen, “Sevgili Üsküdarlılar; birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz. Ortak paydamız, sevdamız Üsküdar tanıştırmıştı. Bende bir çoğunuz gibi hayata Üsküdar’da atıldım. İstanbul’u, hayatı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, halka hizmet etmenin erdemini Üsküdar’da öğrendim.

Yerel yönetim anlayışım bu kadim şehirde şekillendi. Hüdai bereketine inanarak Bismillah deyip başlayan her işin başarıyla bittiğini bu şehirde gördüm. Kültür ve sanata dair meraklarım, sivil toplum ve vakıf kültürü ile tanışmam yine burada Üsküdar’da gerçekleşti. Adeta küçük bir Türkiye olan Üsküdar’da, yaklaşık 30 yıldır sizlerle beraberim. Üsküdar benim evim, yuvam oldu.

Sokaklarımızın isimlerini, semtlerimizin ihtiyaçlarını, siz sevgili Üsküdarlı hemşerilerimin beklentilerini çok iyi biliyorum. Sizlerde beni iyi biliyorsunuz. Alnımızın akıyla tamamladığımız bu ilk dönemde Üsküdar’ın büyük ve temel sorunlarını çözdük. 2014’de yola çıkarken sözünü verip de yapamadığımız bir işimiz çok şükür kalmadı. Aşkla bağlı olduğumuz bu kadim şehre layik olmaya çalıştık.

Şimdi ikinci 5 yılımızda Üsküdar’a hizmete devam etmek için heyecanla 31 Mart’ı bekliyoruz. Hep beraber Üsküdar’ı güzelleştirmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100’inci yılında milletimiz Türkiye’nin örnek şehri Üsküdar’ı konuşacağız. Bütün bunların gerçekleşmesi içinde 31 Mart günü sandıktan Üsküdar sevgisi çıkacak.

Dua ve destekleriniz bekliyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İyi Ki Varsınız, İyi Ki Üsküdar Var.”

selyus