Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Mart 2024

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, “Sen bareti görünce tatilde ‘acaba bununla kayılır mı?’ diye üstüne binersin”

Murat Kurum, “Bu yalancı başkan artık bizim dil sürçmelerimizden medet umuyor. Yok efendim ‘rakibimin dili sürçtü, ayak dedi, baret dedi; şöyle oldu, böyle oldu.’ Yahu sen bareti, çizmeyi ne bilirsin? Baret; eser yaparken, yangında, depremde, selde milletine hizmet ederken takılır. Sen, afet bölgelerine değil de tatil bölgelerine kaçtığın için bilemezsin. Sen bareti sadece poz vermek için kullanırsın. Sen bareti görünce tatilde ‘acaba bununla kayılır mı?’ diye üstüne binersin. Baret senin gibi algıcıların değil; baret, eser yapan adamların işidir.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Esenyurt’ta vatandaşlara seslendi. Türkiye’nin 81 ilinde eser ürettiklerini, milletin hizmetkarı olduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Kurum, “Bakanlığım döneminde Diyarbakır’dan Van’a, Erzurum’dan Ardahan’a, Mardin’den Iğdır’a, Kars’tan Tokat’a, Ordu’dan Samsun’a, Muş’tan Sivas’a, Malatya’dan Sinop’a kadar yüzlerce eseri siz değerli hemşehrilerimizin emrine sunduk. İstanbul’umuza, İstanbullulara eserler kazandırdık, bugün de dev bir eser kazandırıyoruz” dedi.

“İSTANBULLULAR 5 YILDIR BU BECERİKSİZ, LİYAKATSİZ YÖNETİMİN ELİNDE ÇİLE ÇEKİYOR”

Mevcut İBB yönetimini eleştiren Kurum, “Maalesef İstanbul’umuz, İstanbullular 5 yıldır bu beceriksiz, liyakatsiz yönetimin elinde çile çekiyor. Mevcut CHP’li İBB yönetiminden en ufak bir proje gördünüz mü? Esenyurt’un bu kadar problemi varken en ufak bir yatırım yaptıklarını gördünüz mü? Beş yıldır Esenyurt’umuzu CHP’li belediye yönetmedi mi? İBB CHP’nin yönetiminde değil miydi? Şu Esenyurt’umuza neden bir yatırım yapmadılar. Tapu sorununu neden çözmediler? Kentsel dönüşümü neden başlatmadılar? İşte, bu şehrin, Esenyurt’umuzun en önemli sorunlarının başında ulaşım problemi geliyor’’ şeklinde konuştu.

“SEN BARETİ GÖRÜNCE TATİLDE ‘ACABA BUNUNLA KAYILIR MI?’ DİYE ÜSTÜNE BİNERSİN”

“Türkiye’nin en büyük bütçesiyle 5 yılda İstanbul’a sadece 5 bin konut yapan bir Başkanın bırakın makamına gitmeyi, sokağa bile çıkamaması lazım. Ama yüzleri kızarmıyor. Sempozyum var, kentsel dönüşüm yok. Reklam var, kentsel dönüşüm yok. Konser var, eğlence var, kentsel dönüşüm yok. Ortada deprem gerçeği var başkan yok, plan yok, proje yok, hazırlık yok. Hele hele şu aralar ne var biliyor musunuz? ‘Panik var, telaş var.’ Orada burada bize laf yetiştirmeye çalışıyor. Bu yalancı başkan artık bizim dil sürçmelerimizden medet umuyor. Yok efendim ‘rakibimin dili sürçtü, ayak dedi, baret dedi; şöyle oldu, böyle oldu.’ Yahu sen bareti, çizmeyi ne bilirsin? Baret; eser yaparken, yangında, depremde, selde milletine hizmet ederken takılır. Sen, afet bölgelerine değil de tatil bölgelerine kaçtığın için bilemezsin. Sen bareti sadece poz vermek için kullanırsın. Sen bareti görünce tatilde ‘acaba bununla kayılır mı?’ diye üstüne binersin. Baret senin gibi algıcıların değil; baret, eser yapan adamların işidir. Eser, hizmet bizim alanımız; sen iyisi mi yalanlarına devam et; o eser alanlarına hiç girme.’’

İSTANBULLULARIN CANI DA MALI DA BİZE EMANET OLACAK

Kentsel dönüşüm yerine reklama para ayıran İBB yönetimini eleştiren Kurum, ‘’İstanbul’da 1 Nisan’da kentsel dönüşüme başlıyoruz. 650 bin konut projemizi gereksiz görenlere rağmen biz İstanbullu hemşehrilerimizi yeni ve güvenli yuvalarına kavuşturacağız. Yaptık, başarılı olduk, milletimizin duasını aldık, Allah’ın izniyle yine yapacağız. Bizim 1 Nisan’dan itibaren gecemiz gündüzümüz İstanbul olacak. İstanbulluların canı da malı da bize emanet olacak. Deprem başta olmak üzere İstanbul’umuzu tüm doğal afetlere karşı koruyacağız. İstanbul’umuzu hep birlikte dirençli hale getireceğiz.’’ diyerek kentsel dönüşüme öncelik vereceklerini söyledi.

selyus