Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Ekim 2015

İBB’ye Berlin Eyaleti’nden ziyaret

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek’i ziyaret eden Berlin Eyaleti Sosyal Demokrat Parti Grup Başkanı Raed Saleh, Türkiye ve İstanbul’un Suriyeli mültecileri ağırlayarak dünyaya insanlık dersi verdiğini söyledi.

Ziyaret İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binasında gerçekleşti. Berlin Eyaleti heyetini İstanbul’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten İBB Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek, İstanbul’un jeopolitik önemine vurgu yaptı ve İBB’nin yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Berlin Eyaletiyle yapılan toplantıda ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeleri Ülkiye Toptaş, Fatih Poyraz ve Rabiye Üçtepe Karaköse de katıldı.

Türkiye’nin 2 milyonun üzerinde Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını ve bunun 300 bin kadarının İstanbul’da barındığını aktaran Ebubekir Taşyürek, Türkiye’yi ve İstanbul’u yöneten iradenin Suriyeli mültecilerin durumunu daha da iyileştirmek için imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

İstanbul’a yapılan yatırım ve hizmetlerden çok etkilendiğini vurgulayan Berlin Eyaleti Sosyal Demokrat Parti Grup Başkanı Raed Saleh de 3 dönem üst üste seçim kazanmanın çok zor olduğunu bildiğini ifade ederek, “İBB yönetimi kente yaptığı yatırımlar ve hizmet anlayışıyla İstanbul’u ileriye taşımaya devam ediyor” dedi.

ALMANYA, MÜLTECİLER KONUSUNDA TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALDI

Suriye iç savaşı sonrası yaşanan mülteci göçünde Türkiye ve İstanbul’un dünyaya insanlık dersi verdiğin altını çizen Raed Saleh, “Türkiye ve İstanbul’a teşekkür ediyorum. Almanya’da sizden örnek alarak mülteciler için çalışmalara başladık” diye konuştu.

İstanbul ile Berlin’in kardeş şehir olduğunu hatırlatan Saleh, bu ilişkiyi daha da anlamlandırmak açısından Suriyeli mülteciler konusunda birlikte çalışmak istediklerini kaydetti. Saleh, Türkiye’nin Suriyeli mültecilere yönelik yürüttüğü eğitim çalışmalarından da çok etkilendiklerini söyledi.

Görüşmede, İstanbul ile kardeş şehri Berlin’in Suriyeli mülteciler konusunda ortak çalışma yapmasına da karar verildi. Ebubekir Taşyürek, ziyaretin sonunda Raed Saleh’e Piri Reis’in dünya haritasını hediye ederken, Saleh de Taşyürek’e yıkılan Berlin Duvarı’ndan bir parça takdim etti.

selyus