Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Şubat 2016

İHH heyetinden Bakan Ramazanoğlu’na ziyaret

Aralarında AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı, AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı’nın da bulunduğu İHH İnsani Yardım Vakfı heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Heyet, Bakan Ramazanoğlu’na yeni vazifeleri dolayısıyla hayırlı olsun dileklerinde bulunurken İHH’nın yetim çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Heyette, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı, AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Kavakdan, Murat Yılmaz, Mevlid Yurtseven, Uğur Yıldırım, İHH Ankara Ofisi Sorumlusu Mukader Tanok Kırbaş, Semanur Şahin, Suriye çalışmaları sorumlularından Mustafa Harem, AİD Doktorlar Birliği Katarakt Sorumlusu İhsan Özyürek yer aldı.

 

ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ DÜNYA YETİMLER GÜNÜ’NDE AÇILACAK

Görüşmede İHH ve RAF kuruluşlarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte kurulum çalışmalarını yürüttüğü ve 990 Suriyeli yetim çocuğun eğitim ve rehabilitasyon başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı Çocuk Yaşam Merkezi’nin detayları konuşuldu. 100 dönüm arazi üzerine inşa edilmekte olan merkezin açılışının 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

İHH’NIN YETİM HAMİLİK SİSTEMİ VE SURİYELİ YETİMLER

Ziyarette ayrıca anne babaları şehit olan ve organ ve fuhuş mafyalarının, misyoner örgütlerin ellerine düşen Suriyeli çocuklar üzerine de bilgi paylaşımları gerçekleştirildi. İHH’nın Türkiye’de 71 ilde yetim hamilik sistemi ile desteklemekte olduğu 11,000 çocuğun eğitim ve desteklenmesi konuları üzerine duruldu.

2016 YETİM DAYANIŞMA GÜNLERİ’NDE 636 PROJE

Toplantıda gündeme gelen bir diğer konu da İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2011 yılından itibaren Türkiye ve dünya üzerinde eğitim, sağlık, sosyal yardım, kültürel destek ve kalkınma projeleri ile yetim çocuklar ve ailelerine desteklerin sunulduğu Yetim Dayanışma Günleri (YDG) oldu.

Mart-Mayıs ayları arasında gerçekleşecek 2016 YDG programında 273’ü Türkiye, 363’ü 44 farklı ülkede olmak üzere 636 proje icra edilecek.

İlginizi çekebilir

Reis İl Başkanlığında

Reis İl Başkanlığında

selyus