Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Mart 2021

İl Başkanı Kabaktepe, “Gençler, içinizdeki kahramanı ortaya çıkarın”

Başkan Kabaktepe, “İstanbul’u fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet Han bu gençlerin yaşında olan bir komutandı. İstiyoruz ki gençlerimiz içindeki kahramanı, içindeki cevheri ortaya çıkarsın. İnansınlar ki, onlar da her türlü bağımlılıktan kurtuldukları zaman dedeleri Fatih Sultan Mehmet Han gibi çağ açıp çağ kapatabilirler. Karanlık çağı kapatıp aydınlık çağı açabilirler. Michelangelo’ya soruyorlar ‘Davut heykelini nasıl yaptın?’ Şu cevabı veriyor; ‘Hiçbir şey yapmadım, sadece mermerin üzerindeki fazlalıkları attım.’ Bizim gençlerimiz de fazlalıklarını atacak, dedesi Sultan Fatih gibi, Ali Kuşçu gibi, Gazali, Fuat Sezgin, Necip Fazıl gibi her alanda çağın en önde gelen kahramanları olacaklar.”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin sosyal medya hesabından yaptığı Ayasofya Cami’nde sabah namazına davetine binlerce genç iştirak etti. İstanbul’un dört bir yanından gelen binlerce genç ile sabah namazını kılan Kabaktepe, gençlerle birlikte Sirkeci’deki Yeşilay Genel Merkezi’ne yürüdü. ‘Kutlu yürüyüşümüz başladı’ diyen Kabaktepe, “Artık 2023 ve 2024 tamam. Gençlerimizin bu yürüyüşüyle 2053’ü de alacağız inşallah” dedi.

İl Başkanı Kabaktepe’nin davetine; milletvekilleri, il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda parti yetkilisi de katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sabah namazının ardından tesbihat ve salavatlarla tamamlandı. Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılanan İl Başkanı Kabaktepe, hatıra fotoğrafı çektirme taleplerini geri çevirmedi. Fatih Belediyesi’nin ikram aracına binerek çorba ikramında bulundu. Ardından gençlerle birlikte Ayasofya Camii avlusundan yürüyüşe başlayan İl Başkanı Kabaktepe, Gülhane Parkı içinden Sirkeci’deki Yeşilay Genel Merkezi’ne geçti.

“AKILLARI ESİR EDEN HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKTAN UZAK DURUN”

Yeşilay Haftası kapsamında her türlü bağımlılıkla mücadele mesajı veren İl Başkanı Kabaktepe, “Gençlerimizin aklını, bedenini, gönlünü, zihnini bağımlı hale getirip kendilerini geliştirmesine, hür bir şekilde yaşamasına engel olacak her türlü bağımlılığın karşısında AK Parti gençliğimiz olacak. Bunun altını kalın çizgilerle çizdiğimizi belirtmek için gençlerimizle buradayız. Gençlerimiz akıllarını esir eden her türlü bağımlılıktan uzak duracaklar. Bunun öncüsü olacaklar. Gönüllerini, zihinlerini hapseden her türlü bağımlılıktan uzak duracaklar. Madde bağımlılıklarından da uzak duracaklar. Bunun gayretini gösterecekler. Yeşilay Haftası vesilesiyle bu alanda yaptığı çalışmaların hem katılımcısı hem destekçisi olarak AK Parti Gençlik Kolları göreve hazır. Sadece bir maddenin esiri olmak değil, dijital bağımlılıktan çağın ürettiği farklı bağımlılık türlerini de Gençlik Kolları kendisine konu edinecek. Bu bağımlılıkların hepsinden kurtulmak için elinden gelen gayreti gösterecek. Bunun için çalışan sivil toplum kuruluşlarına destek vermenin yolunu arayacağız.” dedi.

“GENÇLER, İÇİNİZDEKİ KAHRAMANI ORTAYA ÇIKARIN”

Kabaktepe, “Yeşilay Haftası programımızı, Ayasofya Cami’nde sabah namazından sonra yapmamızın bir anlamı var. O da şu; İstanbul’u fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet Han bu gençlerin yaşında olan bir komutandı. İstiyoruz ki gençlerimiz içindeki kahramanı, içindeki cevheri ortaya çıkarsın. İnansınlar ki, onlar da her türlü bağımlılıktan kurtuldukları zaman dedeleri Fatih Sultan Mehmet Han gibi çağ açıp çağ kapatabilirler. Karanlık çağı kapatıp aydınlık çağı açabilirler. Michelangelo’ya soruyorlar ‘Davut heykelini nasıl yaptın?’ Şu cevabı veriyor; ‘Hiçbir şey yapmadım, sadece mermerin üzerindeki fazlalıkları attım.’ Bizim gençlerimiz de fazlalıklarını atacak, dedesi Sultan Fatih gibi, Ali Kuşçu gibi, Gazali, Fuat Sezgin, Necip Fazıl gibi her alanda çağın en önde gelen kahramanları olacaklar. Bizim mesaimiz sabah fecirde başlayacak ve gün bitiminde gücümüzün son noktasına kadar, içinde bulunduğumuz şartların da verdiği imkanı kullanarak sonuna kadar devam edecek. Kutlu yürüyüşümüz başladı. İstanbul Gençlik Kollarımız, bugüne kadar devam ettiği yürüyüşünü bugün tekrar taçlandırdı. Artık 2023 tamam. 2024 tamam. Gençlerimizin bu yürüyüşüyle 2053’ü de alacağız inşallah. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam ettireceğimiz bu kutlu yürüyüşümüzde ayağınıza taş değmesin. 2053 ve 2071 hedeflerimizi gerçekleştirmenin sorumluluğu sizin omuzlarınızdadır. Hepinizi seviyorum ve Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla.” ifadelerini kullandı.

selyus