İlker Başbuğ’un FETÖ’nun siyasi ayağı açıklaması başını ağrıtabilir!

Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, Haber Global canlı yayında Erdoğan Aktaş’ın konuğu oldu. Başbuğ, Fetullahçı Terör Örgütü’nün siyasi ayağı ile ilgili sorulan soruya verdiği cevap başını ağrıtacak gibi görünüyor!

Programda Erdoğan Aktaş’ın “FETÖ’nun siyasi ayağı ile ilgili bir takım tartışmalar var. Ve tartışmalarda devam ediyor, bir gazeteci olarak bana uzun bir sürede devam edecekmiş gibi geliyor. Siz FETÖ’nun siyasi ayağı konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna cevap veren eski Genel Kurma Başkanı İlker Başbuğ, Türkiye Büyük Millet Meclisi içinde (TBMM) grubu bulunan ve bulunmayan bütün siyasi partileri töhmet altında bırakacak açıklama yaptı!

İlker Başbuğ, “Yani FETÖ’nun siyasi ayağı var mıdır? Vardır! Yok dersek bu bir gerçeği inkar olur…Çünkü askeriyenin ta nerelerine sızmış.. Polise sızmış.. Yargıya sızmış.. Üniversiteye sızmış bir örgütün siyasal partilere sızmadığını düşünmek akla ziyandır. Mutlaka vardır. Hatta her partide vardır” dedi.

YASA TEKLİFİ GENEL KURMAYIN HABERİ OLMADAN PALDIR KÜLDÜR GEÇTİ

FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin “Somut bir olay söylemek isterim. 26 Haziran 2009 Genelkurmay’da medya ile bir toplantımız vardı. 25 Haziran’ı 26 Haziran’a bağlayan gece yarısı bir yasa değişikliği torba yasalar kapsamında Meclis’in gündemine getirildi. Bu yasa TSK ile ilgili. Bizim yasalarımıza göre TSK ile ilgili bir kanun teklifi için MSB’nin bilgisi olması lazım. Genel Kurmay Başkanlığı’nın bilgisi olması lazım ama kimsenin haberi olmadan paldır küldür geçiyor bu yasa teklifi. Biz bu yasadan 26 Haziran’daki basın toplantısında haberdar oluyoruz” diye konuştu.

Söz konusu yasa teklifi ile 2 şeyin yasalaştığını belirten Başbuğ sözlerine şöyle devam etti;

“Birincisi; askeri şahıslar askeri mahallerde işlediği suçlarda dahi özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu madde Anayasa’ya aykırı. Ne için yaptılar? Tamamen Dursun Çiçek’i yargılamak için yaptılar.

“BU KANUN TEKLİFİNİN TAMAMEN FETÖ’NÜN DİREKTİFİYLE HAZIRLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

İkinci düzenleme ise; sivil şahıslar her durumda ve her şartta özel yetkili mahkemelerde yargılanırlar.

Biz Kayseri’de Hava İkmal Bakım Komutanlığında FETÖ’nün inine girdik. Burada astsubaylar yakalandı ve her şeyi itiraf ettiler. Ayrıca bu astsubaylar bu belgeleri Kayseri’deki bazı sivillerle beraber hazırlıyorlar. Bu müşterek suçtur. Astsubayları yargılıyoruz ama siviller de aranıyor. Yakalansa tutuklayacağız. ‘Tamam’ dedik. FETÖ’ye dair bir ipucu yakaladık ve bunun üzerine gideceğiz. Ama ikinci kanunu çıkardılar. Bu kanun teklifini kim hazırladı? Bunu araştırsınlar. Bu kanun teklifinin tamamen FETÖ’nün direktifiyle hazırlandığını düşünüyorum” Kaynak: Haber Global

FETÖ’CU SADULLAH ERGİN, BAŞKAN ERDOĞAN’I SÜREKLİ YANILTIYORDU

Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 2009 yılında çıkan 2 kanun teklifinin de o yıllarda kurulan özel mahkemelerin de dönemin Adalet Bakanı FETÖ’cu Sadullah Ergin’in başının altından çıktığını hatırlatmış olalım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakan iken Ergin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üye seçimlerinde 13 FETÖ’cu terörist hakim ve savcı konusunda ve daha bir çok konuda yalan beyanlarıyla yanılttığının altını çizelim!

selyus