Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Aralık 2022

İmamoğlu’na hapis cezası kararı sonrası Bülent Turan’dan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası kararının hemen ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu” dedi. İşte detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada İmamoğlu’na ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Verilen kararın ardından birçok siyasi isim açıklamalarda bulunurken AK Parti’den de ilk açıklama geldi.

“KARARIN KONUSU YARGIYA HAKARETTİR”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, karara ilişkin açıklamada bulundu. Turan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz siyasi rekabeti önemseyen bir ekibiz, biz meydanlarda siyasi polemik yapmayı seven bir ekibiz. Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu. Yerel mahkemenin verdiği bir karar var. Bu kararın da konusu yargıya hakarettir.

Ancak bundan sonraki süreçte hem istinaf hem Yargıtay konusu olacaktır. Yani kesinleşmeyen bir karar var. Biz isteriz ve dileriz ki bütün siyasi rakiplerimiz hakarete varan davalara konu olan açıklamalar yapmasın. Ancak meydanlarda gümbür gümbür demokratik bir yarış yapalım.” Türkiye gazetesi

selyus