Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Mart 2024

İmamoğlu’nu eleştiren Murat Kurum, “Sen olsan olsan reklam belediyeciliğinin Fatih’i olursun”

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, “CHP’li büyükşehir belediye yönetiminin 10 yıl sonra hatırlanacak tek bir projesi, tek bir yatırımı yok. Çünkü bunların emanet bilinci yok, bunlarda emanet şuuru yok. Şimdi iş bilmez belediye başkanı ben metro Fatih’iyim diyor. Sen olsan olsan reklam belediyeciliğinin Fatih’i olursun” dedi.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum seçim çalışmalarına devam ediyor. Kurum, Sultangazi’de düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi. Mitinge Murat Kurum’un yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Ahmet Aydın, AK Parti Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, Büyük Birlik Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, MKYK üyeleri, siyasi parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurum’a konuşması sırasında vatandaşlar alkışlar ve sloganlarla eşlik etti. Kurum Gazze hakkındaki konuşmaları üzerinden kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de yanıt verdi. Mitingde ilgiyle karşılanan Kurum vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

“SEN OLSAN OLSAN REKLAM BELEDİYECİLİĞİNİN FATİH’İ OLURSUN”

Mitingde konuşan Kurum İmamoğlu’nu da şu sözlerle eleştirdi: “Tam 54 gündür İstanbul’umuzun dört bir yanında milletimizle kucaklaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde, girdiğimiz her dükkanda, her evde şunu net bir şekilde görüyorum. Saatleri kurun geliyor Murat Kurum. İstanbul’da akın akın büyüyen bir değişim iradesi var. İstanbul’da sokak sokak büyüyen bir değişim dalgası var. 31 Mart’ın ayak seslerini dinlemek isteyen, gelsin, 15 Temmuz Meydanı’na baksın. Bu meydan reklam belediyeciliği değil, gerçek belediyecilik diyor. Sultangazi sandıkları öyle bir patlatacak ki, İstanbul’da herkes Sultangazi’yi konuşacak. İstanbul’umuz, kendisine vefası olmayanların elinde çile çekiyor. İstanbul’umuz beceriksiz ellerde dertleniyor. Dertsiz İstanbul’u 31 Mart akşamı sizlerle birlikte getireceğiz. İstanbul’umuz ehliyetsiz ellerde, eserden hizmetten yoksun. Hizmet ve eser siyasetini biz getireceğiz. İstanbul için sevgi polemik değildir. Sevgi, zor zamanda bu şehirden kaçmak değildir. Sevgi yarınlara eserdir. Bunlarda insana hizmet yok. CHP’li büyükşehir belediye yönetiminin 10 yıl sonra hatırlanacak tek bir projesi, tek bir yatırımı yok. Çünkü bunların emanet bilinci yok, bunlarda emanet şuuru yok. Şimdi iş bilmez belediye başkanı ben metro Fatih’iyim diyor. Sen olsan olsan reklam belediyeciliğinin Fatih’i olursun. Senin koca 5 yılda yaptığın metrolar belli. 230 kilometre metro sözü verip 8 kilometre yaptın. Bide utanmadan ben metro Fatih’iyim diyor. Sen olsan olsan CHP’yi bölen Fatih olursun. Sen Fatih’i ağzına bile alma. Şanlı Türk tarihinin, bin yıllık Anadolu yürüyüşümüzün emanetidir bu İstanbul”

“ÖZGÜR EFENDİ SENİN ÇAPIN OLMADIĞI GİBİ BELLİ BİR DURUŞUN BİLE YOK”

Kurum Gazze hakkındaki konuşmaları üzerinden kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e şu şekilde yanıt verdi: “Gazze’ye dair hassasiyetimizi ifade ettiğimiz konuşmamız CHP’yi rahatsız etmiş. Gazze konusunda en son konuşacak olanlar İsrail’e tek bir cümle tepki vermeyenler, milletin destek mitinglerine katılmayanlar, sıraya girmişler ve koro halinde bize saldırıyorlar. Bunların başını da, kuran kurslarımızı orta çağ zihniyeti olarak niteleyen Özgür Özel çekiyor. Benim şahsıma ağza alınmayacak hakaretler ediyor. Bir de kalkmış bize çaptan bahsediyor. Özgür efendi Genel başkanının, Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklanınca kameralar karşısında timsah gözyaşları döken sensin. Sonra genel başkanını arkadan hançerleyen yine sensin. Koyun postuna girmiş kurt gibi gezen sensin. Deprem üzerinden kirli bir siyaseti üreten sensin. Şehit cenazesinde kahkaha atan sensin. Gazzeli kahramanlara terör örgütü diyen sensin. Sonra kalkıp bize çaptan bahsediyorsun öyle mi? Özgür efendi senin çapın olmadığı gibi belli bir duruşun bile yok. Bana en son konuşacak kişi sensin. Murat Kurum’un hedeflerine, senin hayallerin bile yetişemez. Rüyanda göremezsin sen. Bunlar neden bu kadar hırçınlar, neden rahatsız oldular biliyor musunuz? Çünkü bu yetersiz eş genel başkan seçimden sonra koltuğundan olacak. Kibri aklının önüne geçmiş belediye başkanı da bavullarını alıp çok sevdiği tatil beldelerine gidecek. Bunların, İstanbul diye bir dertleri yok, bunların memleket diye bir dertleri yok. Varsa yoksa kendileri var, kendi gelecekleri var. Biz milletin değerlerinin hasmı olan bu adamların, bu şehri yaşanmaz hale getirenlerin insafına sizleri terk etmeyeceğiz. Avrupa’ya gidip ‘Türkiye’de demokrasi için bize yardım edin’ diyenlerin, Avrupa’dan yüksek faizle borç almayı beceri sananların bu şehrin geleceğini karartmasına müsaade etmeyeceğiz”

“SİZLERİ CHP’NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

İstanbul’un birliğini sağlayacağını ifade eden Kurum, “Biz İstanbul’un birliğini sağlayacağız. Çünkü bizim bu şehre Sultangazi’ye dair rüyalarımız var, hedeflerimiz var. Bizi arayanlar algıda, reklamda bulamayacak. Bizi arayanlar milletin yuvalarını yaparken bulacaklar. Bizi arayanlar; yerin üstünde dönüşüm, yerin altında Sultangazi’nin metro şantiyelerinde bulacak. Bizi arayanlar; İstanbul’un 39 ilçesinde millet bahçeleri yaparken bulacak. Bizi hiç kimse polemik yaparken göremeyecek. Bizi arayanlar temel atarken, açılış yaparken bulacak. Bizi arayanlar gençlerimiz için yeni ofisler, yeni iş yerleri kurarken bulacak. Bizi arayanlar başımızdaki baretimizle, ayağımızdaki çizmemizle, sırtımızdaki montumuzla İstanbul’umuz için koşarken bulacaklar. Bizi hiçbir zaman kirli pazarlıkların, iftiraların, dedikoduların tarafında bulamayacaklar. Biz hep bu aziz millet için üreten tarafta olacağız. Dün nasıl 81 ilimize ve İstanbul’umuza hizmet ettiysek Allah’ın izniyle 1 Nisan’dan sonra da bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz. Sultangazi’mizin er yanı eserlerimizle dolu. 162 dönümlük alanda sizlere Cebeci Millet Bahçesi’ni kazandırdık. 5 yıl içinde tam 5 bin 434 bağımsız bölümü kentsel dönüşüm kapsamına aldık. Burada Sultangazili hemşerilerimizin mülkiyet sorunlarını çözmek için her türlü iradeyi ortaya koyduk. Sizleri CHP’nin belediyecilik anlayışına teslim etmeyeceğiz” dedi

“YUNUS EMRE MAHALLESİ İÇİN BİR ALTI OTOPARK OLAN BİR PAZAR YERİ YAPACAĞIZ”

Sultangazi için yapacağı projeleri açıklayan Kurum “Göreve gelir gelmez, Sultangazi’mizin şanına yaraşır bir meydan düzenlemesini yapacağız, sizlere armağan edeceğiz. Depreme karşı Sultangazi’yi dirençli hale getirmek için önce mülkiyet problemlerini teker teker çözeceğiz. Sultangazi’de imar planı yapılmamış hiç bir mahallemiz kalmayacak. Cumhuriyet Mahallemizde kentsel dönüşüm projemizi mutlaka ama mutlaka yapacağız. CHP’li İBB yönetimi tarafından vaat edilen ancak tek bir çivi bile çakılmayan Vezneciler-Sultangazi-Arnavutköy Raylı Sistem Hattını Sultangazi’ye kazandıracağız. Mescidi selam tramvay hattımıza hemen bir istasyon daha ekleyeceğiz ve bu hattımızı en kısa sürede Habipler’e kadar uzatacağız. Alibeyköy-Gazi Mahallesi-Küçükköy Tramvay Hattını Sultangazi’mize kazandıracağız. Eski Edirne Asfaltı geçişinde ki tramvay hattını da yer altına alacağız. İsmetpaşa Mahallemize selam olsun. Orada da, üstü muhteşem bir park olacak, zemin altı otoparkımızı yapacağız. Hayırlıoğlu Camimizi biliyorsunuz değil mi? İşte biz bu camiimizin önüne muhteşem bir meydan kazandıracağız. Metris Kavşağı’ndaki trafik sıkışıklığını bitirmek için; buraya yeni bir katlı kavşak projesiyle trafiğin yükünü tamamen azaltacağız. Gençlerimizin spor yapabileceği Sultangazi’ye yakışır bir stadyumu İBB olarak yapacağız. Yunus Emre Mahallesi’nde yapacağımız gençlik ve spor merkezinde gençlerimiz için İlk ofisini açacaklar. Yunus Emre Mahallesi için bir altı otopark olan bir Pazar yeri yapacağız. Annelerimiz için de 7 gün 24 saat hizmet verecek kreşlerimizi açıyoruz” şeklinde konuştu.

selyus