Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Ekim 2018

İsa Mesih Şahin, “PROJESİ-HAZIRLIĞI OLMAYAN ADAY OLMASIN!!!”

AK Parti İstanbul Teşkilatlarının tanınan ve sevilen ismi Av. İsa Mesih Şahin Yerel Seçimlerde aday olmayı düşünenlere “sürece hazır olun” tavsiyesinde bulundu. Tecrübeli siyaset adamı Şahin, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Projesi olmayan, kampanya hazırlığı yapmayan kimse aday olmasın. Adaylar, zamanın ruhuna uygun mega projeler hazırlamalı. Seçmenin başını döndürecek, sıradışı bir seçim kampanyası ile seçmenin karşısına çıkılmalı. Projeler de basit, sıradan projeler değil mega projeler olmalı. Seçmenin beklentileri değişti. Bu beklentileri doğru okumalı ve zamanın ruhuna uygun mega projeler üretilmeli.. Projeler sahada konuşulmalı, seçmende heyecan uyandırmalı…“ mesajı verdi.

İşte Av. İsa Mesih Şahin’in açıklamasının tam metni:

PROJESİ-HAZIRLIĞI OLMAYAN ADAY OLMASIN!!!

Yerel seçimler kapıda, kulisler hareketli. En popüler konu ise; adaylar nasıl olmalı?

Elbette; “aday tanınmalı, kentte karşılığı olmalı, sempatik olmalı, mütevazi olmalı, donanımlı olmalı, emanete sahip çıkmalı vs. vs.” Ancak en önemli noktalardan bir tanesi de; Belediye Başkanlığına talip olan bir kişinin aday olduğu şehre ve sürece dair hazırlığı tam olmalı. Adayın projesi olmalı, kampanya çalışması olmalı, seçmene “ben hazırım” mesajını vermeli.

Ancak ne yazık ki süreç böyle işlemiyor; herkes aday, herkes iddialı, insanları bıraksan dünyayı yönetecekler ama adaylığa talip olanların çoğunun aday olduğu kente dair bir tane projesi yok, bir tane hazırlığı yok. “Hangi mahallede ne problem var, bu problemin çözümü ne” bilmezler. Hiçbir hazırlığı yok ama adam aday.. “Hele bir aday gösterilelim, projeye, söyleme, kampanyaya sonra bakarız” mantığı ile bu iş olmaz.

2014 yılında belediye başkan adayı gösterilen bazı kişilerin bir tane dahi projesinin olmadığını, kampanya hazırlığı yapmadıklarını gördük. Aday oldular, ee şimdi ne yapacağız dediler.. Aday olduktan sonra oturdular proje yazmaya, kampanya hazırlığına başladılar. Adam başkan seçilmeye değil, sadece aday olmaya konsantre olmuş.

Kardeşim; seçmen çok uyanık, her şeyi takip ediyor. Sen aday olarak vatandaşa hazır olduğunu ispatlamalısın; bu ilçenin şu şu şu sorunları var, benim çözümlerim-projelerim de bunlar diye ortaya koymalısın.. Aksi taktirde inandırıcı olamazsın, o şehirde seçim kazanamazsın.

Lamı cimi yok kardeşim! Projesi olmayan, hazırlığı olmayan kimse aday olmasın. Hadi onlar o cüreti gösterdi karar vericiler bari dikkatli olsun, hassas olsun..

Projeler de basit, sıradan projeler değil mega projeler olmalı. Seçmenin beklentileri değişti. Bu beklentileri doğru okumalı ve zamanın ruhuna uygun mega projeler üretilmeli.. Projeler sahada konuşulmalı, seçmende heyecan uyandırmalı…

Kampanya da çok önemli. Artık sıradan seçim çalışmalarıyla belediyeyi kazanmak zor iş, hatta muhalefette olan bir ilçedeyseniz bu iş çok daha zor. Seçmenin başını döndürecek, sıradışı, renkli, hareketli kampanyalarla seçime girilmeli. Aday olduğunuz ilçede herkes bu kampanyayı ve sizi konuşmalı.. Aksi taktirde havanda su döver durursunuz.

Projesi olmayan, kampanya çalışması yapmayan, yani seçmene hazırım mesajı veremeyen aday olmasın! Hazırlık yapalım, çalışalım, ortaya vizyon koyalım dostlar. İş işten geçtikten sonra saçımızı başımızı yolmayalım…

Av. İsa Mesih Şahin

İlginizi çekebilir

Kritik toplantı başladı

Kritik toplantı başladı

selyus