Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Ocak 2024

İsmet Yıldırım, yeniden Ümraniye Belediye Başkan adayı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti’nin İstanbul İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı. İsmi açıklanan İsmet Yıldırım, 2019 yılında da Ümraniye Belediye Başkanlığına aday gösterilmişti.

İSMET YILDIRIM KİMDİR?

İsmet Yıldırım, 1960 yılında, Ümraniye’de doğdu. İlk ve ortaokulu Ümraniye’de okudu, liseyi Bakırköy’de bitiren İsmet Yıldırım, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi unvanıyla mezun oldu.

Mezuniyetin ardından aile şirketinde müteahhitlik yaparak birçok konut ve tesisin yapımını gerçekleştirdi. Bu yıllar müteahhitliğin yanında çeşitli meslek kuruluşlarında ve sivil toplum örgütlerinde görev aldı. 1999 yılında KİPTAŞ’a Genel Müdür olan İsmet Yıldırım, görev süresi boyunca İstanbul’un çeşitli semtlerinde teknik donatı alanları, okulları, camileri ve çarşılarıyla modern şehirler kurulmasına sebep olmuş, bu şehirlerdeki konut sayısı 80 bine ulaşmıştır. Uzun yıllar üzerinde çalıştığı, proje ve bürokratik işlemlerin tamamlandığı tarihi ve kültürel “Süleymaniye Projesi’nin” inşasına da başlamış bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olan Yıldırım, İngilizce bilmektedir.

selyus