Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Ekim 2015

İstanbul’a Model Gençlik Şehri Şilti

New York’ta Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma zirvesine katılan Başkan Kadir Topbaş, BM Gençlik ve Çocuk Ana Çalışma Grubu ile Habitat Programı tarafından ‘Model Gençlik Şehri’ ödülüne layık görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  New York’ta, dünya gençleri ve BM Gençlik çalışma temsilcileri ile bir araya geldi. İstanbul’da 2016 yılında yapılacak Dünya İnsani Zirvesi Gençlik Forumu sebebi ile Topbaş’a Model Gençlik Şehri Şilti takdim edildi. Model Gençlik Şehri Ödülü’nün ise İstanbul’da yapılacak Dünya İnsani Zirvesi Gençlik Forumunda takdim edileceği belirtildi.

Toplantı sırasında dünya gençlerine seslenen Kadir Topbaş, kendi gençlik dönemlerinde dünyanın daha az soruna sahip, yerel özelliklerin daha fazla olduğu ve insani krizlerin günümüzdeki kadar fazla olmadığı bir yer olduğunun altını çizdi. Dünyanın çok sorunlu bir zamandan geçtiği ve bu dönemde gençlerin karar alma ve uygulama süreçlerinde daha aktif rol alması gerektiğini ifade eden Başkan Topbaş, Belediye Başkanı olarak Gençlik Meclisi’ne verdiği destek ve öneme vurgu yaptı.

Konuşmasında ayrıca başkanlığını yürüttüğü Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) ve Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNACLA) gibi uluslararası teşkilat ve örgütlerde de gençlerin daha aktif katılımını desteklediklerini dile getirdi.

Bu çerçevede söz alan Dünya İnsani Zirvesi Genel Sekreteri, Dr. Jemila Mahmood, Eylül ayında İstanbul’da İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş tarafından ağırlandığını, gençlik meclisi ve gençlerle bir araya geldiğini ve gençlerin enerjisinden ve motivasyonlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İBB Başkanı Kadir Topbaş’a gençlik çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

UN MGCY ve UN Habitat adına söz alan Gençlik Bölümü Direktörü, Douglas Ragan, Başkan’a gençlik çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek yerel yönetimler bağlamında gençlik çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

İstanbul’da kurulacak ve dünyada bir ilk olacak Global Model Gençlik Merkezi’nin ve Gençlik Meclisleri ve merkezleri ağının uluslararası gençlik çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacağı ve İstanbul’un dünya gençlik çalışmaları bağlamında bir model olarak öne çıkacağını belirtti. Programın sonunda dünyanın farklı ülkelerinden BM Genel Kurulu’na gelen gençlerle toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve ödül takdimi gerçekleşti.

İBB GENÇLİK MECLİSİ BELEDİYELERİN YARIŞTIĞI YARIŞMADA ÖDÜL ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi beşinci döneminde yaptığı farklı uygulama ve çalışmalarla yine adından söz ettiriyor. İBB Gençlik Meclisi bu kez de e-Belediyecilik alanında 3’lük ödülünü alarak yeni bir başarıya imza attı. Dünyanın farklı yerlerinde vizyoner çalışmalara imza atan İBB Gençlik Meclisi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından organize edilen Türkiye Bilişim Vakfı ve Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu’nun desteklediği Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm yarışmasında e-Belediyecilik alanında üçüncü seçilerek 3lük ödülünü almaya hak kazandı.

e-Belediyecilik kategorisinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden belediyelerin yarıştığı yarışmada İBB Gençlik Meclisi 3 oldu. Belediyelerin yapmış oldukları e-hizmetlerin değerlendirildiği yarışmada İBB Gençlik Meclisi e-Hizmetler ve e-Belediyecilik alanında, belediyeleri geride bırakarak üçüncü oldu.

Ağırbaş: “AR-GE, Girişimcilik, İnovasyon gibi konulara yoğunlaşarak dünyada fark yaratmayı hedefliyoruz”

Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, “Bugün Gençlik Meclisi olarak bir ilki yaşıyor ve ilk kez ödül alıyoruz. Bilişim alanında gönüllülerimiz ile yaptığımız çalışmaların sonucunda gelen bu anlamlı ödülü tüm ekip arkadaşlarım adına alıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi bugün İstanbul gençliğinin ortak sesi oldu. Biliyoruz ki bizler İstanbul’un geleceğiyiz. Bu yüzden İBB Başkanımız Dr. Kadir Topbaş’ın vizyonu doğrultusunda İstanbul için hiç durmadan üretmeye çalışıyoruz. AR-GE, Girişimcilik, İnovasyon gibi konulara yoğunlaşarak dünyada fark yaratmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

YENİ MECLİS DÖNEMİNDE 213 FARKLI ETKİNLİK İLE 600 BİN GENCE ULAŞILDI

2005 yılında İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın talimatları ile kurulan İBB Gençlik Meclisi 29 Ekim 2014’te başlayan beşinci dönemine girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi beşinci dönem başkanlığına seçilen Samed Ağırbaş önderliğinde kurulan yeni meclis ile birlikte 213 farklı etkinlik yapılarak 600 bin gence ulaşıldı.

selyus