Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Ocak 2019

İstanbul AK Kadınların yeni başkanı: Rabia Kalender İlhan

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’na tecrübeli ve lider duruşlu Av. Dr. Rabia Kalender İlhan atandı.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Sancaktepe Belediye Başkan Adayı olması hasebiyle boşalan başkanlığı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Av. Dr. Rabia Kalender İlhan, atandı.

3 yıl boyunca AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Rabia Kalender İlhan, AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyesi seçildi ve hemen akabinde İl Seçim İşleri Birim Başkanı olarak görev yaptı. Sakinliği, güler yüzlülüğü ve bir o kadar da bilgeliği ile tanınan Rabia Kalender İlhan’ı İstanbul Takipte Haber Sitesi tebrik ediyor, Rabbimizden başarılar diliyoruz.

RABİA KALENDER İLHAN KİMDİR?

1981 Kastamonu doğumludur. 2003 İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Bremen Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Hukuku’nda yüksek lisansını ve yine aynı üniversitede Avrupa Birliği ve Türkiye’de Kamu Özel Ortaklıkları Hukuku’nda doktorasını tamamladı. 2005-2015 yılları arasında Yurtdışında ikamet etti. 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. 2015-2018 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanlığı görevini ifa etti. Çeşitli Sivil Toplum örgütlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. İl Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Birim Başkanı olarak görevini tamamlayarak AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına atanan Rabia İlhan evli ve iki çocuk annesidir. İlhan, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

selyus