Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Nisan 2015

İstanbul Teşkilatı ayakta

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerindeki İstanbul Milletvekili Adaylarını, kamuoyuna tanıttı. İstanbul Teşkilatı salonun içini de dışını da doldurarak, 7 Haziran seçimlerinde zaferi görmeden oturmaya da niyeti yok.

İstanbul Teşkilatı, adaylarını daha yakından tanımak için programa akın etti. 7 Haziran zaferi için gece gündüz demeden çalışan İstanbul teşkilatının yoğun ilgisi ile 17 Nisan Cuma günü Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programda, açılış konuşmasını İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci yaptı. İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin öncülüğünde gerçekleşen aday tanıtım programına, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çevfe ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AB Bakanı ve Başmüzakereci, Volkan Bozkır, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem, Mustafa Şentop, Mehmet Muş, AK Partı İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, milletvekili adayları ve İstanbul Teşkilatları katıldı.

YENİDEN DİRİLİŞ SÜRECİ OLACAK

7 Haziran seçimlerinin başka hiçbir seçimle kıyaslanmayacak şekilde, hem bir istiklal hem de bir istikbal seçimi olduğunu vurgulayan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Bu seçim; Türkiye’nin küresel bir aktör olmasının önünde en büyük engel olan köhnemiş sistemin, yeni ve sivil bir anayasa ile kökten değiştirileceği yeni bir müjdenin adı olacaktır. Bu seçim; çözüm sürecini taçlandıracağımız, anaların gözyaşlarının sonsuza dek dindiği bir bayram olacaktır. Bu seçim, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşan Türkiye’nin önündeki büyük bir virajdır. Bu seçim, 13 yıldır her türlü şer odağına karşı elde edilen kazanımların devam etmesi adına, yeniden varoluş ve yeniden diriliş süreci olacaktır.” dedi.

“BAŞARDIK, YİNE BAŞARACAĞIZ”

İl Başkanı Temurci, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İstanbul olmanın anlamının ve sorumluluğunun bilincindeyiz. Bütün kalbimizle inanıyoruz ki: İstanbul, sadece iktidara gelmenin değil, güçlü bir şekilde iktidarda kalmanın anahtar şehridir. Biz inşallah en güçlü sesi İstanbul’dan vereceğiz. Yeni Türkiye’nin önünü kesmek için karanlık merkezlerde avuç ovuşturanlara ve onların yerli taşeronlarına, can havliyle ittifak yapanlara, kardeşliğimize göz dikenlere, kumpas kuranlara, sandığı bulandırmak için her türlü nameden çalanlara buradan sesleniyoruz ve diyoruz ki: Yeni Türkiye’yi durduramayacaksınız. Sanmayın bu kutlu kervan kalır tümsekte. Başardık, yine başaracağız. Önümüzdeki dönemde, adaylarımızla birlikte, girilmedik bir mahalle, girilmedik bir sokak ve en önemlisi girilmedik bir gönül bırakmayacağız. Amacımız, Genel Başkanımızın bize verdiği hedefi yakalamak. Yani; yüzde 55.”

İSTANBUL’DAKİ SONUÇ TÜM ÜLKEYİ ETKİLEYECEK

Toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 7 Haziran’da yapılacak seçimleri “Türkiye’nin kaderinin masaya yatırıldığı, geleceğimiz açısından çok önemli bir seçim.” olarak tanımladı.

İBB Başkanı Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul gibi Türkiye’nin aynası, merkezi olan bu şehirdeki siyaset, alınan sonuç, tüm ülkeyi etkileyecektir. İnanıyorum ki birilerinin beklentisinin tersine, milletimizin hayrına güzel bir sonuç alacağız ve hizmete devam edeceğiz. Evrensel boyutta hizmetler yaptık. Yerel anlayışla yaptığımız hizmetlerimizi, durmadan, yorulmadan sürdürüyoruz. Hizmet bizim işimiz. Bırakın temel atmaları, artık açılışlara bile yetişemiyoruz. Yarıştan sonra da koşan atlarız. Koşarak dinlenen ama geriye bakmayan hizmet aşkımız var. Aynı anlayışla hizmete devam edeceğiz.”

Toplantıyı izleyen coşkulu kalabalığa seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına, “Yassıada’da şehit edilen Adnan Menderes’e selam olsun. Bugün 22. ölüm yıl dönümde kabrini de ziyaret ettiğim 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a, ilk sivil cumhurbaşkanımıza selam olsun. Bu kutlu hareketi İstanbul’dan başlatan, halkımız tarafından ilk seçilen cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun.” diyerek başladı.

AK PARTİ KADROLARI YOLA ÇIKMAYA HAZIR

İstanbul milletvekili adaylarına seslenen ve Türkiye’de milletin temsilcisi olmanın bir insanın hayatında yaşayabileceği en büyük şeref olduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, “Ama burada da açık söylüyorum, en ayrıcalıklı olanlar İstanbul’un temsilcileri olanlardır. Payitahtımızın, mimarimizin zirvesi olan İstanbul’umuzun temsilcisi olmaktır. AK Parti kadroları seçim coşkusuna şimdiden girdi ve yola çıkmaya hazır. Biz de Çarşamba günü yeni bir sözleşmeyle vatandaşımızın huzuruna çıktık. Yeni Türkiye Sözleşmesi. 2023 sözleşmesi. Bizzat kaleme aldığım bu sözleşmede temel hedefimiz, vatanımızın her köşesindeki bütün vatandaşlarımızla yeni bir ahitleşmedir. Teşkilat-ı Esasi’den, 1921’den bu yana, daha önceki asırlardan ama en önemlisi Malazgirt’ten bu yana, bu aziz vatanda onurla yaşayan bütün vatandaşlarımızın o kutsal emanetini geleceğe taşıyacak bir sözleşmeyi kamuoyumuza takdim ettik.”

“İSTANBUL’U EN MÜREFFEH ŞEHİR YAPACAĞIZ”

Başbakan Davutoğlu, İstanbul’un AK Parti döneminde ilkleri yaşadığının altını çizerek, “İstanbul, dünyada büyük havalimanına sahip olan şehir olacak. Hayallerinin yetişmesi mümkün olmayan üç katlı tünel. Kuzey Marmara Otoyolu, bütün bağlantı yollarıyla 3 katlı tünel birleştiğinde belki de dünyada en özgün ulaştırma ağlarından birine İstanbul sahip olacak. Biz, burada tarihin önünde söz veriyoruz. İstanbul’un kadim kültürünü yansıtan her bir taşını koruyacağız. Bütün vakıf eserlerini elden geçirdik. Camilerimizi, türbelerimizi, güzel mekanlarımızı, külliyelerimizi, kütüphanelerimizi, bu tarihi dokuyu korumak bize en büyük emanettir. Bir taraftan da İstanbul’u, yükselen güç olan Türkiye’nin küresel dünyaya açık en müreffeh şehri yapmaya kararlıyız. Kanalistanbul, 3 katlı tünel, Marmaray, Avrasya Tüneli, üçüncü köprü, dünyanın en büyük havalimanı, batıya, doğuya ve İzmir’e doğru uzanan otoyollar, işte İstanbul’un geleceği bu vizyonda.” dedi.

MİLLİ UZAY AJANSI KURULACAK

Başta İstanbul olmak üzere bütün Türkiye’yi yeni bir vizyonla inşa ettiklerini anlatan Başbakan, “İlan ettiğimiz beyannamenin diğer bir yönü de millileşme, yerlileşmedir. İlk milli muharip uçak inşallah 2023’te Türkiye’nin semalarında uçacak. Son Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde projeyi onayladık, tasarım aşamasına geçiyoruz. Yine 2019’da bunun bir ön aşaması olarak, milli eğitim uçağımız Hürkuş uçmaya başlayacak. İlk defa milli bölgesel yolcu uçağını en geç 2022-2023’e kadar inşa etmiş olacağız. Ülkelerin bağımsızlığının teminatı, haberleşmedeki bağımsızlığıdır. İlk milli haberleşme uydusunu inşallah önümüzdeki dönemde devreye sokacağız. Seçimden sonra çıkaracağımız ilk kanunlardan birisi de Milli Uzay Ajansı’nın kurulmasıdır. Sadece semalarımızda değil, artık uzayda da rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne herkes şahit olacak.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL, İNSANLIĞIN SIĞINAĞI VE HAMİSİDİR

Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan, “Birileri Osmanlı’dan nefret edebilir, birileri bugün olduğu gibi Avrupa Parlamentosu ya da Papa ya da onun gibi düşünen bazı çarpık zihniyetler, bu millete hakaret etme yoluna gidebilir. Dün Avrupa Parlamentosu Başkanı’na söyledim. Bu İstanbul, bu aziz şehir, tarih boyunca her sığınana kapılarını açmıştır. İstanbul, insanlığın sığınağı ve hamisidir. Nasıl İstanbul bizim hocamızsa, Türkiye’yi ve bu milleti tanımadan o Avrupa Parlamentosu’nda karar alan parlamenterler var ya, onların hepsini topluca ya da küçük gruplar halinde İstanbul sokaklarına getirip, o aziz İstanbul’dan ders almalarını temin etmek lazım.” ifadelerini kullandı.

Başbakan konuşmasının ardından, İstanbul Milletvekili Adayları tek tek sahneye çağrılarak kamuoyuna tanıtıldı. Adaylar, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İl Başkanı Dr. Selim Temurci ile birlikte teşkilat mensuplarımızı selamladığı program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Etiketler:
selyus