Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Şubat 2017

İstanbul’un AK Kadınları “28 Şubat”ı unutmadı, unutmayacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları ve Toplumsal Hafıza Derneği’nin birlikte düzenlediği 28 Şubat temalı “Şubattan Sonra” programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakana Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da katılarak bir konuşma yaptı.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları ve Toplumsal Hafıza Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 28 Şubat temalı “Şubattan Sonra” programına İstanbullular yoğun ilgi gösterdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakana Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Fatma Benli, İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan, Toplumsal Hafıza Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Aydın Ataş, İl Kadın Kolları Yürütme ve Yönetim Kurlu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı programda 28 Şubat sürecini anlatan sergide fotoğraflar hem büyük ilgi gördü hem de kadınlara duygu dolu anlar yaşattı.

“28 ŞUBAT’I UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ!”

“Şubattan Sonra” programının ev sahibi olan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Öncelikle 28 Şubat mağdurlarının şahitliklerini ve o günleri belgesel ve de sergi ile anlatan programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 28 Şubat demek gencecik kızlarımızın bütün dünyaya onurlu bir direniş nasıl olur dersini vermesi ve inancını her şeyin üstünde tutması demektir. 20 yıl önce bugün demokrasi tarihine kara bir leke sürüldü. Unutmadık! Unutmayacağız!” dedi.

“MİLLİ İRADENİN DEDİĞİ OLUR”

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Şubattan Sonra” programına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakana Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, ”Bu ülkede milli iradenin dışında hiçbir güç yoktur. Milli iradenin dediği olur. Bugün 16 Nisan referandumunun arifesinde biz AK Parti kurulduğu günden beri milletimize güvendik. Ve milletimizle yol olduk ve bu millet 15 Temmuz’da da iradesinin arkasında olduğunu gösterdi. Ben 28 Şubat’ın 20. yıldönümünde hemen arkasından yapılacak referandumda da bu milletin tüm vesayet odaklarını sonsuza dek, artık Türkiye’de vesayet odaklarına hiçbir şekilde imkan tanımamak adına yeni güçlü Türkiye’nin devamı için bu anayasa değişikliği teklifine güçlü bir şekilde evet diyeceğine inanıyorum. 28 Şubatların, 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için Türkiye’de güçlü bir şekilde hep birlikte evet değişikliğine evet diyeceğiz” diye konuştu.

İl Başkanı Temurci konuşmasında: “28 Şubatta onlarla birlikte konuşmamız bugün ve yarın Türkiye’nin geleceği için çok önemlidir. Acaba 28 Şubat dediğimiz o post modern darbe bu coğrafyanın üzerinde yaşadığımız topraklarda gördüğümüz felaketlerden sadece birimiydi. Darbe dediğimiz şey bu topraklarda 28 Şubat ya da 15 Temmuz muydu. Aslında tarih içerisinde coğrafyamızda yaşamış olduğumuz her bir darbe, girişim ayrı ayrı analiz edilmesi gerekir.” şeklinde konuştu. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan, Toplumsal Hafıza Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Aydın Ataş birer konuşma yaptılar.

selyus